פירות וירקות עם קליפה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/10/2016 | 18:43 | מאת: אורי

שלום רב, אח שלי נוהג לאחרונה (ללא סיבה מיוחדת) לאכול ירקות ופירות מסוימים עם הקליפה, אבל כאלו שלא נהוג לאכול - למשל אבוקדו שום ובצל עם הקליפה. וסביר שיש עוד ירקות או פירות שגם אותם הוא אוכל כך. רציתי לדעת אם יש איזשהו סיכון בריאותי בכך שהוא אוכל דברים כאלו עם הקליפה שהרי בדרך כלל לא אוכלים מאכלים מסוימים עם הקליפה ואני משער שיש לכך סיבה מסוימת. אם תוכלו להתייחס גם ספציפית לירקות הללו וגם באופן כללי/פילוסופי יותר. כמו כן האם ידוע לכם על ירק או פרי ספציפי שצריך להיזהר לאכול בו את הקליפה על מנת שאזהיר אותו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורי, למעשה אין מניעה אמיתית מלאכול קליפות וכדומה, כי מדובר בחומר אורגאני, שרובו סיבים תזונתיים במרקם קשה או שונה מהפנים. לא ידו לי על נזק או בעיה מסויימת, והסיבה שלא אוכלים כי זה לא טעים, לא כי זה מסוכן. בעבר נהגנו לאכול את כל הפרי כולל הגרעינים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר