צריכה קלורית - ריצת פארטלק בהשוואה לריצה רציפה
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
ברצוני להציג שתי חלופות לאימון. משך האימון בכל חלופה 20 דקות. חלופה מספר 1(ריצת פארטלק): 1. האימון מחולק למספר מחזורים. 2. כל מחזור מחולק לשני פרקי זמן (פרק עבודה , פרק מנוחה) 3. המהירות בפרק העבודה גדולה ב-50% מהמהירות שבפרק המנוחה. 4. צירוף מחזורי: משך עבודה - 2:30...1,1:15 משך מנוחה - משלים את המחזור ל-5 דקות. דוגמאות ל"צירוף מחזורי " : עבודה 1 דקה מנוחה 4 דקות וביחד 5 דקות למחזור עבודה 1:15 דקות מנוחה 3:45 דקות וביחד 5 דקות למחזור 5. מספר אימונים עבור כל צירוף מחזורי - 8 אימונים 6. הריצה היא במהירות הכי גבוהה שאפשר להתמיד בה לאורך האימון. חלופה מספר 2(ריצה רציפה): ריצה במהירות הכי גבוהה שאפשר להתמיד בו לאורך האימון. ושאלותיי: 1. בעבור סט מלא של ריצת פארטלק (56 אימונים) בהשוואה לריצה רציפה (גם 56 אימונים) איזו מבין החלופות , לאחר 56 אימונים , תגרום במצטבר לצריכה קלורית גבוהה יותר ?
לאף, השאלה לא לגמרי ברורה לי. צריכת קלוריות היא יחס ישיר לאינטנסיביות אימון ולכן על פניו אם הבנתי נכון (שמשך שני האימונים זהה) בחלופה השנייה תצרוך יותר קלוריות. אורי
אני אנסה לפשט את השאלה בעזרת דוגמאות. בריצת פארטלק - נניח שפרקי הזמן של עבודה/מנוחה שווים המה. מהירות עבודה 9 קמש מהירות מנוחה 6 קמש ולכן: אפקט העבודה הוא 9 קמש כפול 10 דקות = 90 אפקט המנוחה הוא 6 קמש כפול 10 דקות = 60 ולכן אפקט כללי הוא 150 בריצה רציפה - מהירות הריצה 7 קמש האפקט הכללי הוא 7 קמש כפול 20 = 140 בדוגמא שהבאתי אני טוען את הטענה הבאה: היות ובריצת הפארטלק אני מאפשר לגוף להתאושש אזי בסיכום הכולל אני אצליח לדחוס מהירות ממוצעת גדולה יותר מאשר ריצה רציפה. האם לטענתי יש בסיס ?