ועדיין...

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

22/06/2005 | 00:08 | מאת: מתן

אשמח אם תוכל לכבד אותי בטענות נגד/בעד הגישה (טרם מצאתי מקורות נוספים). האם אין הגיון בטענה לפיה פעולה קצרה ועמוסה ביותר על קבוצת שריר, יש בה כדי ל"ספק את הסחורה" - קריעה של רקמות השריר על מנת היבנות חדשות, וסיגול המערכת לעומסים הגבוהים (ובכך לתרום גם לחיזוק)? כיצד מתמודדים מצדדי הגישה עם הטוענים כי יש להעמיס על השריר כמה שיותר משקל פר-אימון בטונות? תשובתך חשובה לי ביותר... בתודה רבה! מתן.

למתן שלום, ככלל בבואנו לבדוק שיטה זו או אחרת יש לבחון את המקורות. המאמר מציין את המקורות אך לא מפרטם ולכן קשה להיתיחס מההבט "המדעי". ובהערת ביניים גם כאשר מפורטים המקורות יש לקראם בזהירות. אני מאמין גדול בעקרון הגיוון ולכן יש מקום (לדעתי ) לשלב שיטה זו במערך אימונים כחלק מתכנית אימונים המבוססת על מטרות ובנויה לפרקי זמן. אינני חושב כי יש להשתמש בשיטה זו כשיטה עיקרית באימוני כוח לפחות לא על פי כל הידע (והניסיון) הקיים כיום באימוני כוח (ונעשו מחקרים רבים). לסיכום בכדי לענות על שאלותיך בצורה רצינית חייבים (וחוששני כי אין) לראות יותר מחקרים ומבחני השוואה שנעשו ובחנו שיטה זו מול אחרות. מקווה כי עניתי על שאלתך. בברכה אורי

22/06/2005 | 11:54 | מאת: מתן

להסתפק בתשובתך (המקיפה ביותר). לצערי הרב צד המדע בתחום הספורט הוא כה לוט בערפל ומסורבל עד כי אין כל ממצאים אחידים וגישות מבוססות ידע שניתן להסיק מהן מסקנות חד משמעיות. על המתאמן החושב כנראה מוטלת האחריות להטיל ספק בכל מחקר וגישה המוצעים חדשות לבקרים. חבל שכך קורה, שבתחום כה נרחב הידע המבוסס הוא ברמת נכות מתקדמת. בכל אופן, תודה רבה על תשובתך ונכונותך לסייע!

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה