ירקות,עלים וויטמינים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

04/07/2023 | 12:46 | מאת: משהי

אני הבנתי שהויטמינים בירקות ובעלים לא נספגים בגוף , אם לא שמים עליהם שמן זית , או אגוזים קצוצים או משהו אחר שומני. כמה זה נכון? באמת שום דבר מהויטמינים מהירקות והעלים לא נספג בגוף בכלל בלי שמן זית או משהו אחר שומני או שהם נספגים בלי משהו שומני אבל במידה פחותה? במידה וזה נכון, מה אפשר לשים בסלט שהוא דל קלוריות שיגרום לירקות ולעלים להיספג כמו שהם נספגים עם שמן זית? כמה צריך לשים? זה אומר שמיותר לאכול ירק בתור נשנוש כי הוא לא נספג? כי פחות הגיוני לפזר שמן זית על ירק בודד. צריך שהשמן שבוחרים לערבב עם הירקות והעלים יגע בכל הירקות והעלים , או שזה לא משנה כי זה מתערבב במעיים גם ככה? תודה רבה מראש

שלום, ראשית אדגיש כי אינני תזונאי. לשאלתך- אכן שילוב של שמן ( לא רק שמן זית- אך רצוי שמן איכותי) בסלט עשוי לשפר ספיגת ויטמינים במיוחד ויטמין A. וגם שילוב מזונות שונים למשל פלפל אדום משולב עם בשר או קטניות עשוי לשפר ספיגת ויטמינים וברזל. אבל!! זה לא שלא יספגו ויטמינים מהעדר שמן. בנוסף זו התעסקות בניואנסים שוליים ממליץ להתמקד בתוכנית תזונה המתייחסת לכלל התזונה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה