אימוני כח בשילוב מאזן קלוריות וחלבון ניטרלים?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/04/2024 | 18:01 | מאת: יוסך

שלום, מה יקרה אם אבצע אימוני משקולות אך אשאר עם מאזן קלורי ניטרלי, ואסתפק בצריכת חלבון של אחד גרם עבור כל מקשל גוף. האם במצב כזה סביר שאשאר באותה מסת גוף, אך הגוף יקבל מראה יותר אתלטי וחטוב\שרירי. או שאולי דווקא לצפות שלא יקרה כלום במבנה ומראה הגוף שלי? והאימונים הם לחינם? תודה.

שלום, יש להניח שתהיה עלייה מסוימת במסת שריר ואז תיעצר. ( בכדי להעלות מסת שריר יש להתייחס ל3 פרמטרים: אימון, תזונה ומנוחה, אתה עושה רק 1) איך הגוף יראה? תלוי בעיקר בגנטיקה. בהצלחה אורי

21/04/2024 | 22:05 | מאת: יוסף

אני כן מקפיד על מנוחה בין אימונים. אך אני לא מעלה באופן ניכר את צריכת הקלוריות שלי. וצורך חלבון של גרם 1 עבור כל קילו ממשקל הגוף. האם במצב כזה השרירים בגוף לא יגדלו? האם חייבים לדחוף אוכל מעבר לתאבון בכדי לפתח שרירים?

יוסף שלום, כפי שציינתי יש להתייחס אל שלושת הפרמטרים בו זמנית . לשאלתך היכולת לעלות מסת שריר ללא תזונה תואמת, כולל כמות קלוריות ויחס נכון בין פחמימה/ שומן וחלבון חיונית. יחד עם זאת אין זה אומר שלא תהיה עלייה במסת השריר - היא לא תהיה אופטימלית ובשלב מסוים תיעצר, אבל בהחלט עשויה להיות. חשוב להדגיש את חשיבות הגעה לאזור הכשל בזמן האימון. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה