אנשים שרזים מטבעם יתקשו לפתח מסת שריר?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

03/05/2024 | 20:52 | מאת: עמוס

שלום. יש אנשים שרזים מטבעם, ולאורך כל חייהם לא השמינו למרות שיש להם תאבון בריא. האם לאנשים כאלו יהיה קשה ואולי אפילו בלתי אפשרי לפתח מסת שריר בתקופת אימונים. הרי יש צורך להגיע לעודף קלורי בכדי לעלות מסת שריר. אבל מה עושים אנשים שהגוף שלהם נשאר תמיד רזה אפילו שיש להם תאבון בריא ויחסית אוכלים הרבה? תודה.

עמוס שלום, בוא נדייק, נכון שלאנשים מסוימים יש חילוף חומרים כזה או אחר ומבנה גוף מסוים, אבל כל אחד ולא משנה מה הגנטיקה שלו, אם יהיה במאזן קלורי חיובי יעלה במשקל. גוף לא נשאר תמיד רזה אלא מגיב - בכדי להעלות במסת שריר יש להתייחס לצ3 פרמטרים: 1. גירוי השריר (אימוני כוח) 2. מנוחה מתאימה בין אימונים. 3. תזונה במאזן קלורי חיובי + כמות מתאימה לחלבון. אכן ישנם אנשים שיבנו מסת שריר יותר מאחרים , בהתאם לגנטיקה אבל כל אחד שיקפיד על שלושת הפרמטרים הנ"ל יעלה במשקל. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה