עיצוב וחיטוב בגיל 40+

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

01/06/2024 | 21:38 | מאת: אדל

שלום, אני בת 43 + 2 מתבגרים. במהלך השנים הייתי עושה אימוני אירובי, פילאטיס, מדרגה, קיקבוקס וזומבה. היו תקופות שהתאמנתי 3 פעמים בשבוע או יום יום ולפעמים פעם בשבוע או אפילו פעם בשבועיים שלושה. מאז הקורונה הפסקתי להתאמן לחלוטין. היום אני מרגישה שבמקום שרירים יש הידלדלות בידיים, בישבן ובירכיים, כמובן שגם בבטן. אני מאוד רוצה לחזור להתאמן למרות חוסר המוטיבציה. האם המצב הנוכחי שלי בר תיקון? יש אפשרות לראות תוצאות בשרירי הידיים/הישבן הרפוסים? והאם הבטן יכולה להיות שטוחה ומתוחה בזכות הספורט? (יש לי מעט עור כמו גומי כשאני במשקל נמוך). כיום אני שוקלת 43 ק"ג בגובה של 1.53, מרגישה חלשה ועייפה. במה להתחיל?

אדל שלום, חשוב להבין כי המושגים "עיצוב" ו "חיטוב" הינם מושגים עממיים. עיצוב משמעו העלאת מסת שריר וחיטוב משמעו הורדת % שומן. לשאלתך - ואתחיל מהסוף כן בוודאי שהמצב בר תיקון. מה לעשות ? לשלב גם פעילות אירובית וגם אימוני כוח, ובאימוני כוח כוונתי לאימוני התנגדות כגון אימוני משקולות. כל הפעילויות שציינת ( זומבה, קיקבוקס, מדרגה, פילאטיס..) אינם פעילויות בעלות יכולת להעלאת מסת שריר ( עיצוב), לא בצורה יעילה. המלצתי - 1.כפי שציינתי פעילות אירובית 3 פעמים בשבוע, לדוגמא: זומבה / מדרגה/ הליכה/ שחייה.... 2. אימוני כוח. ממליץ בחום להתייעץ עם מאמן כושר שיבנה לך תכנית מדורגת התואמת את מטרותייך. בנוסף חשוב להתייחס גם לתזונה תואמת לפעילותך ולמטרותייך. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה