חלבונים
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
הדעות חלוקות בנושא דיאטת חלבונים. אם אוכלים מעט מאוד פחמימות (בין 40 ל - 50 גרם ביום), בעיקר גבינות 5%, ביצים, קפה וירקות האם הגוף הופך את החלבון לפחמימה ואוגר אותה?? יכול להיות דבר כזה? האם עודף חלבונים נאגר כשומן או שיוצא מהגוף? מה האמת לגבי הדיאטה הזאת? ואם משלבים אירובי האם הירידה במשקל היא ירידה של מים בלבד או שחלקה מקורו בשומן? אם משלבים אימון אנאירובי הירידה תהיה ברובה של שומן או ששילוב ספורט לא נוגע כלל ועדיין הירידה במשקל היא של מים בלבד? אשמח לתשובות תודה
עדי שלום, ראשית אינני תזונאי ולכן ממליץ להפנות השאלה בפורום תזונה. ללא קשר חלבון אינו נהפך לפחממה וכל קלוריה עודפת תהפך לשומן לא משנה מה מקורה (פחממה, חלבון או שומן). "מאשימים" את הפחממה באגירת שומן בגלל גרוי הורמון האינסולין אך זה כמו להאשים את עובדי הזבל ביצירת הזבל הם רק מסלקים אותו. בסופו של דבר יקידה או עליה בשומן קשורה למאזן קלורי שלילי או חיובי. בהצלחה אורי