חלבונים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/04/2006 | 13:12 | מאת: אלי

שלום ידוע לכול שיש לצרוך חלבון לתקופת אימון בחדר כושר לשם בניית השרירם ראשית האים יש חשיבות לצרוך חלבון זמן קצר לאחר אימון, אים כן בכמה זמן מדובר שנית האים זה נכון שלגוף לוקח יותר מידי זמן לספוג את החלבון ממזון כגון בטונה, קוטג וכדומה ואז מאבדים את מה שניסינו להסיג (חלבון לשריר לאחר אימון )

אלי שלום, ראשיעת אינני תזונאי ולכן ממליץ לשאול בפורום התזונה את שאלתך. ללא קשר להלם מספר דברים על חלבון לאחר אימון: הרעיון שעומד מאחורי תוספת חלבון/פחמימות ושים לב כי הדגש הוא על שילוב חלבון ופחמימות לאחר האימון הוא קודם כל לנצל "חלון ההזדמנויות" הנמשך עד כשעה וחצי +- לאחר האימון. בזמן זה יכולת הקליטה של חומצות אמינו ו/או פחמימות בשריר היא בשיאה, מה שמאפשר בנייה וחידוש מסת השריר לאחר האימון. זה לא כל כך משנה אם אוכלים את החלבון טבעי מהמזון ו/או צורכים כתוספים. אבל, ככל שהחלבון ייספג מהר יותר, כך יהיה זמין יותר לשריר. לפיכך, החלו לייצר אבקות חלבון ו/או תכשירים המבוססים על חומצות אמינו בודדות/חופשיות יחד עם פחמימות אשר זמן העיכול והספיגה שלהם קצר יחסית. בכל מקרה, יש לחשב נכון את מינון החלבון בתוסף, לכלול תוספת זו במינון החלבון היומי בתפריט ולדאוג לפיזור נכון של מקורות החלבון במהלך היום יחד עם הפחמימות. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה