ניפוח שרירים
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום. אני מתאמן 4 פעמים בשבוע (כשעה וחצי כל אימון) ואני מעוניין לדעת מהי דרך האכילה הטובה ביותר לניפוח השרירים. יש כאלה שאומרים לי לאכול אחרי כל אימון טונה וביצה קשה, ויש כאלה שאומרים לאכול פעמיים ביצה קשה וטונה ופעמיים חזה עוף. כמו כן אמרו לי שהחלמון (צהוב) של הביצה הקשה לא בריא ושאני צריך לאכול רק את החלבון, או שאני יכול לשתות את הביצה בלי לבשל אותה. אני צריך המלצה בנושא. תודה
רן שלום.דבר ראשון תוריד את זמן האימון לשעה מפני שאחרי שעה הגוף משחרר הורמון שנקרא קורטיזול אשר גורם לפירוק השריר על מנת לקבל אנרגיה.דבר שני אני לא תזונאי ועליך לגשת לתזונאי שיתן לך תפריט מתאים.בקווים כלליים אתה צריך לאכול גם חלבון שזה טונה או קוטג לדוגמא וגם פחמימות .אבל כדאי מאוד שוב שתלך לתזונאי שיתן לך תפריט מסודר.ניסן יאיר מיזן מאמן כושר אישי בוגר ויינגיט.
לגבי משך האימון , כמו כן ממליץ כי תתיעץ עם תזונאי/ת ספורט ולא תזונאי "רגיל" עליך להבין כי בכדי לבנות מסת שריר עליך לבצע 3 דברים:1. אימון כוח 2. תזונה מתאימה 3. מנוחה, שלושלת גורמים אלו חשוב כי יאוזנו בצורה נכונה. בהצלחה אורי