הסבר על פחמימות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

04/10/2007 | 00:30 | מאת: אייל

שלום רב! אני אייל ואני בן 22 ומתאמן בין 3 ל-5 פעמים בשבוע כאשר האימון כולל בעיקר ריצה, ולפעמים אני עושה גם תרגילי כח אחריה (כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, מתח וכו'). אני רק אציין שבעיקרון יש לי מסת שריר כך שהמטרה שלי היא יותר הורדה במשקל או הורדת אחוזי שומן (מניח שזה פחות או יותר אותו דבר...) לאחרונה התחלתי להתעניין באיך בעצם כל המנגנון עובד, ומה כדאי לאכול לפני ואחרי אימון ובכלל, והבנתי שמה שבעצם מספק את האנרגיה לגוף בכלל ובאימון בפרט אלה הפחמימות, המתחלקות לפחמימות מורכבות ופשוטות. עוד הבנתי שלפני אימון כדאי לצרוך את המורכבות ואחריו קצת פשוטות כדי להחזיר קצת גליקוגן לדם. ממה שקראתי הצטיירה לי תמונה קצת מוזרה ואני רוצה להבין איך זה עובד: כדי להוריד במשקל (במילים אחרות - לשרוף שומן), אני צריך להשתמש במאגרי שומן שיש לי בגוף כמקור אנרגיה באימון אירובי. עד כאן זה בסדר, אך בנוסף אומרים שכדאי גם לצרוך פחמימות מורכבות לפני אימון כדי לספק לגוף אנרגיה לאימון. מכאן אני מבין שהארגיה הזמינה שהגוף משתמש בה כשאני רץ היא הפחמימות שאכלתי שעתיים לפני. מכאן השאלה - אם זה נכון (שבאימון האנרגיה באה מהפחמימות שאכלתי לפני), מתי הגוף שורף את השומן העודף כמקור אנרגיה? לפי ההגיון שלי כדי לשרוף את השומן שאני רוצה להוריד אני אמור להשתמש בו באימון.... אשמח להבהרה :) תודה מראש אייל

לקריאה נוספת והעמקה

אייל שלום, בכדי לשרוף שומן אינך צריך להשתמש במאגר השומן כמקור אנרגיה (כנס לשאלות נפוצות חפש שאלה לגבי שרפת שומן) .בכדי לרדת במשקל יש להכנס למאזן קלורי שלילי, מומלץ לעשות זאת באמצעות תזונה נכונה ופעילות גופנית. לגבי מה לאכול לפני/אחרי מצרף המלצות כלליות. עד כ- 30-60 לפני האימון רצוי לאכול בעיקר פחמימות מורכבות (כמו: לחם/קרקר/פריכיות/קורנפלקס) דלי שומן. ניתן למרוח גבינה רזה/פסטרמה דלת שומן/טונה במים/יוגורט רזה. אפשרות אחרת נוספת היא לאכול גם ממש לפני האימון פחמימה פשוטה יותר כגון פירות יבשים/פרי טרי/מיץ פרי. לפני אימון אנאירובי(כוח) בד"כ אפשר להיות משוחררים יותר ולצרוך יותר. זאת לעומת אימון אירובי אשר לפעמים ארוחה גדולה מידי עלולה להכביד ולגרום לתופעות לוואי לא נעימות. לאחר אימון כדאי מאד לאכול ארוחה מאוזנת המכילה מרכיב חלבוני (מוצרי חלב/בשר/דגים וביצים) יחד עם מרכיב פחמימה (דגנים כמו לחם/אורז/פסטה וקטניות) בתוספת שמנים צמחיים (שמן זית/טחינה/אבוקדו/אגוזים ושקדים) המהווים גם מקורות לויטמינים ומינרלים החשובים להתאוששות השרירים, וכמובן להוסיף גם ירקות. חשוב לתזמן את הארוחה עד כשעתיים לאחר האימון וככל שתוקדם כך יותר טוב. במידה והארוחה מתאחרת (מעל לשעה לאחר האימון), כדאי לפחות לאכול מקור לפחמימות כפירות/ואו מיץ פרי מייד בסוף האימון. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה