זה נכון שיש סוגי מזון שמנפחים את הבטן יותר מאחרים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/03/2008 | 18:37 | מאת: יוסי

לפי מה שהבנתי תפוח אדמה מנפח תבטן כמו גם שיפודי פרגיות ופסטה לא מה שלא הבנתי זה שגם פסטה וגם תפוח אדמה זה פחמימה מרוכבת אז מה הבדל בהנחה שאני צודק (ורוב הסיכויים שהבנתי לא נכון)

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום בעיקרון מה שגורם לתחושת נפיחות בבטן אלו גזים הנוצרים במעי הגס כתוצאה מצריכה של חומרים במזון שהגוף לא מפרק אותם, אם בגלל שלא יודעת לפרק אותם (כמו סיבים תזונתיים שנמצאים בפירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים) ואם בגלל שישנה רגישות ספציפית כמו רגישות ללקטוז (סוכר החלב) שקיימת ברמה כזו או אחרת בחלק מהאוכלוסיה אך לא בכולה. כמות הגזים שתיווצר תלויה בצריכה, ובמידת רגישותו של האדם. מכאן שהדבר אינדוודואלי, יתכן שלך יגרמו תפוחי אדמה לתחושת נפיחות ויהיו אחרים שלא. לגבי שיפודי פרגיות לא ידוע לי שאלו גורמים לגזים. בכל מקרה ההבדל בין פסטה לתפוחי אדמה היא כמות הסיבים ולכן גם התחושה לאחר אכילתם. אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה