חלבונים
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
לאילנית שלום רב.הבנתי ממאמרים של תזונאים שלמי שנמצא במצב שלמאזן קלורי חיובי ומתאמן על עלייה במסת השריר עדיף לשלב חלבונים מכמה מקורות מגוונים (נניח מביצים קשות,גבינות,דגי ים,ולא רק\בעיקר מבשרים,וכן להפך).האם לדעתך זה נכון,וא'כ,מה ההגיון מאחורי סברה זו? תודה לך מראש המשך יום נפלא
לקריאה נוספת והעמקה
ראשיד שלום אני לא יודעת לאיזה מאמרים אתה מתייחס, אבל בכל אופן איכות החלבון היא זו החשובה. אנחנו מתייחסים לערך הביולוגי של החלבון. ככל שערכו הביולוגי גבוה יותר, כלומר הוא מכיל מספר גבוה יותר של חומצות אמיניות חיוניות, כך הוא טוב יותר. חלבון הביצה נחשב הטוב ביותר, וכל החלבונים מושווים אליו. מאחר ואתה לא אוכל רק ביצים, הרי שחשוב לגוון בין מקורות החלבון האחרים, כדי להבטיח שתקבל את כל החומצות האמיניות החיוניות לגוף. מקווה שזה ענה על שאלתך המשך יום נפלא אילנית