לאילנית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

31/07/2008 | 09:08 | מאת: לאילנית

שלום, יש לי אלייך שתי שאלות. אני יודעת שב100 גר' כרוב טרי יש 25 קל'. אז אם נגיד ואני אוכלת קילו אחד של כרוב בבת אחת בסלט- האם יוצא שצרכתי 250 קל'? אני יודעת שכן אך כוונתי : האם זה משמין בדיוק כמו 250 קל' שאני נגיד אוכל מאורז מבושל? הרי זה פחמימה נטו וזה ירק נטו. אז אם סלט ששוקל קג' אחד מכרוב בלבד. האם זה ישמין בדיוק כמו האורז? שאלה נוספת. אני רושמת לך תפריט שלי ליום ואודה לך אם תתיחסי אליו - האם אני אוכלת מספיק קל' או שאני ממעיטה מדי: (יש לציין שאני בת 25 גובה 1:68 שוקלת 53. אני סטודנטית והתפריט הזה הוא לגבי ימים של תקופת מבחנים בהם אני כל היום בבית ולא מבצעת כמעט שום פעולה גופנית) 7:00- נס בלי סוכר, ביצה קשה, גביע יוגורט 0 %, 8:30- תפוח 11:00- 200 גר' חזה הודו או טונה במים, פרוסת לחם קל, סלט ירקות 14:00- פרוסת לחם קל, סלט ירקות, חצי גביע קוטג 1/2 % 16:00- תפוח 17:30- פרוסת לחם קל, גמבה עם גבינה לבנה 1/2 % 19:00- סלט ירקות עם טונה במים או עם יוגורט 0 % האם אני אוכלת מספיק פחמימות או שאני מחמירה עם עצמי. כמה פרוסות לחם קל אני יכולה להרשות לעצמי לאכול עם נתונים כמו שלי על מנת לא להשמין?(בהנחה שאני לא עושה שום פעילות גופנית) ושאלה אחרונה: האם אני יכולה להחליף את התפוח בשתי פקרוסות לחם קל בלי לפחד מלעלות במשקל. כיאני בעקרון מעדיפה לחם על פני התפוח. אני שואלת זאת כי משום מה יש לי פחד מלחם. כאילו לחם זה משמין ופרי עוד נחשב כאילו מותר לאכול. אודה לך אם תעני לי על 3 השאלות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לפני שאענה על שאלותיך, הפורום לא נועד לענות על שאלות פרטניות הנוגעות לתפריטים האישיים של השואלים ולכן לא אוכל להתייחס לכמויות בתפריט שלך, אבל אני מסכימה עם העובדה שאת מחמירה מדי בנושא הפחמימות ואכן התפריט שלך לוקה בחסר. ההמלצה שלי היא כמובן לפנות לדיאטנן/ית ולבנות ביחד איתה תוכנית תזונה שתתאים לך, לאורך חייך ולמטרותייך. לגבי תפוח ולחם קל, תפוח גדול בהחלט ניתן להחליף בשתי פרוסות לחם קל, רק צריך לקחת בחשבון את העובדה שלרוב לא אוכלים לחם בלי שום דבר מרוח עליו, ובמסגרת דיאטת הרזיה צריך לקחת בחשבון גם את הממרחים. לגבי שאלת הכרוב, בגדול, כל חריגה מה"תקציב" הקלורי היומי היא חריגה שהגוף אוגר ב"חשבון החיסכון"שלו שהוא ריקמת השומן. אבל, יש משמעות למקור החריגה ולמידת החריגה, כיוון שאיש מאיתנו אינו סופר קלוריות (אני מקווה..) ובכל זאת רובינו שומרים פחות או יותר על נתונינו, וזאת מהסיבה שלגוף מנגנוני פיצוי לחסר או עודף קלוריות כשהסטיות הן קטנות באופן יחסי, כלומר, אם אני חורגת מעט יחסית בכמות הקלורית שאכלתי, הגוף מגביר את השריפה האנרגתית ואז אני לא משמינה, ובהפוכה אם אכלתי בכמות קטנה יחסית ממה שאני זקוקה לו, הרי שהגוף מקטין את השריפה הקלורית ואני לא מרזה. כשהסטיות גדולות מאוד, אז כמובן אנחנו נראה את הביטוי בשינויים במשקל ובשומן. בנוסף, יש משמעות גם למקור החריגה, כשהמקור הוא פחמימה או חלבון, הרי שהגוף צריך להפוך אותם לשומן כדי לאגור אותם בריקמת השומן, תהליך שדורש אנרגיה, כך שבסופו של דבר הכמות הנאגרת קטנה יותר מאשר כאשר החריגה היא בשומן, שלא צריך להפוך לשום דבר, הוא פשוט נאגר בריקמת השומן. כרוב, הוא לא סתם ירק נטו, כמו שאת מתארת אותו, מקור האנרגיה בכרוב הוא סוכר, כלומר פחמימה, ומקור האנרגיה באורז הוא פחמימה, כך שהיחס אליהם הוא כמעט זהה. כך שאם תחרגי מכרוב או כל ירק אחר לצורך העניין ובאורז באותה כמות אנרגיה, היחס לשניהם הוא זהה. שתהיה שבת נפלאה אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה