תוויות המזון
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום רב, אני מעוניינת לדעת איך לקרוא את תוויות המזון (לדוג': חלבונים,פחמימות רב כהלים,שאר פחממות,סיבים תזונתיים,שומנים,מתוכם שומן רווי,שומן טראנס,כולסטרול,נתרן,סידן) מה אומרים המספרים?? מתוך כמה זה?? ביחס למה?? תודה מראש, אורטל.
לקריאה נוספת והעמקה
אורטל שלום תויות המזון תפקידן לפרט את הרכבו התזונתי של המזון, כלומר, האנרגיה ומקורה, שהם הפחמימות החלבונים והשומנים. כל גר חלבון נותן 4 קק"ל, כל גר' פחמימה נותן 4 קק"ל, כל גר' שומן נותן 9 קק"ל לפי זה ניתן לחשב את הערך הקלורי, כלומר כמות האנרגיה. בנוסף, ישנם יצרנים הרושמים הטבלת ההרכב חומרים נוספים, כמו סוג השומן (רווי או לא), כולסטרול, סוג הפחמימה (סוכר פשוט או סוכר מורכב) וכד'. המשך ערב טוב אילנית