ערך קלוריות שלילי, לחשב או לא?
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום יצא לי ליקרוא (וגם ההגיון אומר כך) שקלוריות בעלות ערך קלורי שלילי, לדוגמא נניח מלפפון יש בו 10 קלוריות, אז הגוף יוציא 15 במהלך העיכול, שממזונות אלה כמו מלפפון, תפוח, ברוקולי. שאלתי היא האם ניתן לאכול אין סוף מהם אפילו שנגיע בסוף היום למספר קלוריות גבוה בהרבה מה- BMR ? כמו כן קראתי פעם שחלבון, בכל סוג, נידרש לגוף מעל 5 קלוריות בעיכול (5.7 אם אני לא טועה) והרי גרם חלבון= 4קלוריות, אז גם פה ניתן לאכול כמויות חלבון כמה שרוצים? אני לא מדבר על הפן הבריאותי אני צורך המון חלבון בכל מיקרה כי אני מיתאמן אינטנסבי ביותר בעל מסת שריר גדולה. אם כל זה נכון בעצם אז יהיה אפשרי לשלב ביניהם בתפריט עם שומן נחוץ לירידה ( לירידה במשקל) ? ועוד שאלה, כמה נידרש לגוף בתהליך העיכול של שומן? אני יודע שזה משתנה במזונות אבל רק לשומן עצמו. סליחה על אורך ההודעה ואשמח לתשובה מפורטת אם תוכל, ואפילו אם תוכל להפנות אותי לאתר כלשהו שמפרט ומסביר לעומק את נושאים כאלה אם אתה מכיר. תודה והמשך שבוע טוב.
אאאאאא שלום אני לא יודעת מה מקורותיך, אבל צריך לדעת שעיכול המזון כמו גם שריפת הגוף הבסיסית משתנים בין אנשים ולכן לא ניתן לערוך חישובים כאלה מדוייקים ולדייק בהערכה לגבי כמות האנרגיה שהגוף הוציא על מנת לעכל את הארוחה. עקרונית, לגוף יש מנגנונים בהם הוא יכול להגביר שריפה ולהקטין שריפה כאשר אנו חורגים או לחלופין מחסירים באנרגיה ממנו. אולם אם החריגות יהיו גדולות מאוד או על בסיס קבוע, הגוף יגיב בתוספת שומן (במקרה של חריגה) או בהקטנתה (במקרה של גרעון קלורי). חריגות בשומן הן קצת קשות יותר לטיפול,כיוון שאת העודף הקלורי הגוף הופך לשומן ואוגר אותו בריקמת השומן. שומן לא צריך לשנות עצמו כדי להאגר (בניגוד לעודפי פחמימה וחלבון) הוא פשוט נאגר, ולכן זו הבעיה איתו. לשאלתך לגבי אתרים לימודיים כאלה, אני לא מכירה מספיק, לעומת זאת ישנו ספר טוב "תזונה - פרי מחשבה" של אילנה זילבר רוזנברג שתוכל להעמיק בו בנושא התזונה אם תרצה. בהצלחה אילנית