שאלה בנושא אבקת חלבון!כנסו ותעזרו!
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
פתחתי כבר נושא כזה פשוט לא רשמתי כמה דברים -תיקון- שלום רב. לא ידעתי ממש איפה לשאול את השאלה בכל זאת בחרתי פה. שלום רב קוראים לי דניאל ואני בן 16 אני מתאמן במכון כושר משהו כמו 4חודשים. אני לא ישקר אני לא שומר ממש על התזונה וכ''''ו אך אני מקפיד לאכול טונה וביצה אחרי כל אימון ומדי פעם אורז/פסטה לפני /אחרי אימון. בכל מיקרה לא מעט פעמים המדריך כושר שלי ובכלל אנשים מהמכון ממליצים לי להשתמש באבקת חלבוון דלת פחמימות אני בתיסבוך עצמי שאני לא יודע מה נכון לי לעשות מצד אחד אני רוצה להיות גדול וחזק אבל מצד שני יש לא מעט אנשים שאומרים ש"כל האבקות האלה זה רעל לגוף ולא בריא"אז אני לא יודע עד כמה זה נכון. בקיצור אני רוצה לדעת האם זה נכון שזה מזיק לגוף ולא בריא? האם מומלץ להישתמש באבקות בגיל הזה(16)ובכלל? והאם אני יוכל להפסיק אחרי כמה פעמים שאני לוקח ולא יגרם שום נזק או שהשריר יתפרק? ואם אני מתכוון לקחת רק לתקופה קצרה אולי לא כדי לי לקחת בכלל? אולי אני יצליח להגיע לאותם השגים רק ביותר זמן בלי אבקה? יש להדגיש שאני מתכוון לקחת את האבקה למשך תקופה מסויימת ולהפסיק לא מתכוון להגיע לסטרויידים וכל הדברים האלה.------ בבקשה מי שלא יודע או לא בטוח במה שהוא אומר שלא יגיב.
דניאל שלום חלבון הוא אבן הבניין לבניית שרירי והמקור הבלעדי שלו זה התזונה. הכמות לה נזקק אדם הינה אישית ותלויה במשקל גופו ובמטרותיו. את הכמות של החלבון יש לפזר לאורך היום ולא להעמיס אותם על הארוחות שאחרי האימון ו/או לפניהן, כיוון שיש מגבלה של ספיגה ע"י הגוף. נקודה חשובה נוספת הינה שכדי לאפשר בניית שרירים, חייבת להיות תמיכה מספקת של פחמימות. ובמיוחד בארוחות שלפני ואחרי האימון, הארוחה חייבת לשלב בין פחמימות וחלבונים. עכשיו לשאלתך לגבי הוספת האבקות, הצורך תלוי בכמות בה אתה צורך היום, ולכן ההמלצה שלי היא לא לקחת סתם, כיוון שעודף חלבון בתזונה עלול בהחלט להזיק, ולכן עדיף שתלך להתייעץ עם דיאטן/ית שעוסק בתזונת ספורטאים ותבנה ביחד איתו את תוכנית התזונה שלך כך שתתאים למטרות שלך ותקדם אותן. בהצלחה אילנית