לאילנית
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום, אני בת 25 רוצה להוסיף סידן לתזונה שלי לאחר בדיקה שהראתה כי יש לי חוסר חמור בסידן. אני יודעת שבסרדינים יש הרבה סידן אך אני מפחדת לאכול אותם בגלל הפחדג להשמין מכמות השומן הרבה שבהם. לכן שאלתי היא: כמה קל' וכמה שומן יש ב-100 גר' סרדינים- כאלה קטנים שקונים במעדניות שבסופרים ושהם כבר מוכנים לאכילה? האם השומן שבהם הוא שומן טבעי של דגים שמכיל אומגה 3 או שזה שומן רגיל שהוסיפו להם כתוצאה מהבישול שבשלו אותם. שאלה נוספת: אני יוןדעת שבמקררים של הדגים הקפואים שבסופרים אפשר להשיג סרדינים קפואים ולא מבושלים. כעת אני שואלת: האם גם בסרדינים אלו יש כמות גדולה של סידן והאם גם בסרדינים הקפואים יש את אותו כמות השומן כמו בסרדינים שכבר מוכנים לאכילה? בבקשה תעני לי בנפרד על כל שאלה ובאופן ברור. תודה
אביבה שלום ראשית, המקורות הטובים ביותר לסידן הינם מוצרי החלב, ולכן המלצתי לך לבסס את מקורות הסידן שלך עליהם. אני לא יודעת איךנמדד חסר הסידן החמור שלך, האם על פי העצמות או בדרך אחרת, אם מדובר בחסר בעצמות הרי שמדובר על צריכת כ- 1500 מ"ג סידן ביום. לגבי סרדינים, החשיבות היא לאכילת הסרדינים עם עצמות. אם ישנם סרדינים קפואים שתוכלי לאכול אותם על עצמותיהם, הרי שגם הם יכולים לשמש אותך, אין לי מושג לגבי כמויות השומן באריזות קפואות אם קיימות כאלו . לגבי שימורי סרדינים, לא כל שימורי הסרדינים הינם עם שומן, ולכן תוכלי לחפש את השימורים דלי השומן, דוגמא לסוג אחד הינו של וילי פוד, סרדינים משומרים במיץ עגבניות שם תמצאי 69 קק"ל ל-100 גר מסוננים ו-0.57 גר' שומן (בקופסא 85 גר' לאחר סינון). בהצלחה וחג שמח אילנית