לאילנית
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום.בשנים האחרונות החלו לצוץ בשוק המזון הישראלי כל מיני לחמים דיאטטיים למיניהם.אני אישית משתמשת בחלה קלה של אנג'ל.בשקית של החלה כתוב שכל פרוסה בת 20 גר' שווה 33 קלוריות,ללא כולסטרול וללא שומן כלשהו.יחד עם זאת,כל פרוסה מכילה כ-2.6 גר' חלבון וכ-5.5 גר' פחמימות.עוד טורחים בחב' אנג'ל לציין שהחלה מוכרת רשמית כחלה המומלצת לחולי סוכרת ע'י האגודה שלהם (יחד עם חתימה וחותמת האירגון).אילנית,מה דעתך באופן כללי על סוגי הלחמים הקלים הללו,ועל החלה הזו ספציפית שציינתי (באם את יודעת למה כוונתי)? האם יש אמת במאזנים הקלורים שחברות אלה מפרסמות? תודה.
מישל שלום בד"כ לחם לא מכיל שומן וכולסטרול אלא אם הוסיפו לו חמאה/ביצים/שמן זית או כל שומן אחר. לכן בעניין זה הרי שבהצהרה שאין שומן או כולסטרול זה להצהיר על דבר ידוע עקרונית לגבי "קלות הלחם" פעמים רבות התפרסמו כתבות על כך שבעצם הלחם הקל אינו קל כלכך כיוון שהיצרנים אינם מקפידים תמיד על התקינה ולוקחים מרווח גדול מדי. בנוסף, אם אנחנו מתייחסים רק למה שכתוב על גבי האריזה, ואנו סופרים את הפרוסות ומחשבים על פי הכתוב, אנו מוצאים גם כן סטייה במרבית הלחמים, כך שפרוסת לחם קל ממוצעת מכילה כ-45-50 קק"ל (למרות שעל האריזה יכול לרשם ערך נמוך בהרבה). פרוסת לחם רגיל מכילה בין 65-70 קק"ל, ולכן אנו רואים שההפרשים אינם גדולים. אני לא יודעת מה לגבי החלה הספציפית שאת מציינת, ולנו כצרכנים אין דרך אמיתית לבדוק האם מה שהיצרן רושם על האריזה אכן נכון או לא ולכן זה משאיר לך את הבחירה אם להשתמש במוצר או לא. בהצלחה אילנית