לאילנית
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
היי.הבנתי מאנשים במכון כושר בו אני מתאמן שכשהם אוכלים ביצה קשה (בשביל החלבון שבה) הם זורקים את החלבון בטענה שהוא מקור לכולסטרול מיותר.האם זה נכון? ואם כן,האם מומלץ באמת להיפטר מהחלמון הצהוב בכדי לא לצרוך סתם כולסטרול?
אבי שלום חלמון הביצה מכיל המון רכיבים החיוניים לגופינו, אולם המגרעת שלו היא באמת תכולת הכולסטרול הגבוהה שבו. חלבון הביצה אינו מכיל שומן ומכיל את עיקר תכולת החלבונים מסך הביצה השלמה ואיכות החלבון היא גבוהה ביותר. סביר להניח שמטרת המתאמנים בחדר הכושר בו אתה מתאמן היא לצרוך כמות גדולה של חלבון איכותי, ולשם כך יש צורך בכמות גדולה של ביצים, מאחר וכמות הכולסטרול גדולה מאוד, הם נפטרים מהחלמון וצורכים כמות גדולה רק מחלבוני הביצה, ואכן יש בזה הגיון רב. המשך ערב נעים אילנית