מה בין סויה וחלב
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
הבנתי ממקורו שונים שהשימוש במיץ סויה עדיף על השימוש בחלב היכן שניתן. (באכילת דגנים ,בתה עם חלב וכול') וכן שתיה שך סויה עצמה מומלצת. בבדיקה המרכבים של חלב 3% ומיץ סויה מצאתי שאין הבדל מהותי בכמות הקלוריות ,הפחמימות, חלבונים,שומנים וכול'. אשמח לדעת מה אם כן ההבדל , האם יש עדיפות תמיד לאחד מהם ומה הכמות המומלצת לצריכה .
וכן אשמח להבין מה ההבדלים והעדיפיות גם ביחס למיץ שיבולת שועל ומיץ אורז בנוסף להשוואה בין חלס ומיץ סויה. תודה
ההבדל בין סויה וחלב הוא לא בהכרח בכמות הקלרויות כמו בכמות החלבונים והאיכות שלהם. חלבוני סויה נספגים בגוף האדם בצורה טובה יותר מחלבוני חלב. יותר מזה, חלב פרה לא תמיד טוב לאנשים. ישנם אנשים שלרגים לחלב ברמה זו או אחרת והוא עלול ליצור בעיות כמו אסתמה, דלקות וכיו"ב. בקיצור סויה יותר טובה לבניית שריר. חלב עשוי ליצור דלקות או אלרגיות. בהצלחה אראלה - המרכז לתזונה נכונה ואיכות חיים
אבינועם שלום בהמשך לתשובתה של אריאלה חלב סויה מומלץ בעיקר לאלו הסובלים מאי סבילות ללקטוז (שהינו סוכר החלב) ולסובלים מרגישות לחלבון החלב (במידה ואין גם רגישות לחלבון הסויה). לחלב יתרון נוסף והוא הסידן, שנספג טוב יותר ממקור זה יחסית לחלב סויה גם אם הוא מועשר. חלב אורז גם הוא משמש סוג של תחליף בדומה לחלב הסויה, אם כי אין בו ערך מוסף בדומה לחלב הסויה. בהצלחה אילנית