לאילנית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/12/2008 | 10:07 | מאת: רביב

היי.אני מנסה זה זמן מה לעלות במסת השריר.ערכתי לעצמי תוכנית תזונה שכוללת 1.5 ג'ר חלבון על כל ק'ג בגוף,התייחסות נכונה לשילוב של פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים ומה שיותר הימנעות בצריכת השומן (בעיקר שומן טרנס).שתי שאלות לי אלייך: 1- אני ממש מדלל התפריט משומן,כלומר אם זה חלבונים (קוטג' 3% שומן בלבד,מעדני חלב עשירי חלבון וסיבים תזונתיים 0%,חלב 1% וכ'ו) ואם זה בפחמימות (לא נוגע מרבית השבוע בלחם,אוכל המון פירות,עיקר הסיבים התזונתיים והפחמימות אני משיג מ"ברנפלקס" של תלמה המכיל "65" קלוריות למנה,שאמורות להכיל פחמימות מורכבות,המון סיבים וגם לא מעט חלבון).האם יש סיכוי שכלל לא אעלה בעקבות זאת % שומן אם במסת השריר? 2- אני אוכל 2 קופסאות שימור של טונה בשמן ביום (אחת מיד לאחר האימון ועוד אחת לפני השינה).אני דואג להוציא את מירב השמן שאני יכול מהקופסה לפני שזה נכנס לי לפה.שאלתי היא שהבנתי שדגי ים בכלל וטונה משומרת בפרט "עשירים" לצערי בכספית רעילה,והחשש לפגיעה במע' העצבים בעקבות צריכה מוגברת ממאכלים אלו גדלה.מה דעתך על דעה זו והאם זה באמת צריך להפחיד אותי?

רביב שלום בהנחה כי אכן התפריט שלך כולל הרכב נכון של פחמימות חלבונים ושומנים, הרי שיש לקחת בחשבון שכל מאזן קלורי חיובי עשוי להביא לעלייה מסויימת במסת השומן וזה אותו סיכוי שקיים גם במקרה שלך. לגבי נושא הכספית בטונה, אני יכולה להגיד שעל פי הנתונים הרשמיים יש להגביל את הצריכה של דגי ים ושימורי דגים לכ- 3 קופסאות בשבוע. בפועל ישנם הצורכים הרבה יותר מהכמות הזו, אבל אין לי אלא להציג בפניך את העובדות. בהצלחה אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה