חלבון וכספית..

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/12/2008 | 10:00 | מאת: גיל

היי וחג שמח 1. כמה חלבון יש בלבן של הביצה ובאיזה מצב בישול הוא "נשמר" הכי הרבה ? 2. בפחית טונה (קטנה רגילה) יש 24-26 גרם חלבון, כמה כספית יש בה ? 3. מה המקסימום כספית שאפשר לצרוך בשבוע/יום ? תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

גיל שלום 1. כמות החלבון בחלבון ביצה גדולה הוא כ-4 גר'. לגבי איכות החלבון, העניין הוא שהדרך הבטוחה ביותר לאכול ביצה הינה כשהיא מבושלת ולכן גם אם חלבון הביצה נהרס בחלקו כתוצאה מהחימום עדיין חלבון הביצה נחשב הטוב ביותר ביחס ליתר החלבונים. 2. לגבי הטונה והכספית - המלצות משרד הבריאות קובעות שכמות הכספית בדג לא תעלה על 1 חלקי מיליון חלקיקים, שזה בערך פי 2 ממה שמתירים חלק מארצות המערב. כך או כך טונה לשימור נחשבת לבעלת כמות נמוכה יחסית של כספית אולם החשש הוא לא רק מכספית אלא גם ממזהמים אחרים ולכן ההמלצה מדברת על עד כ-340 גר' דג בשבוע ששווה לכ-2 קופסאות. אין לי נתונים ישראלים לגבי כמויות הכספית בטונה המשומרת, מה שאנחנו יודעים מתבסס על נתונים אמריקנים. כספית זה רעל ולכן רצוי להמנע עד כמה שאפשר מצריכתה. ערב טוב אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה