אבות מזון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

31/12/2008 | 23:52 | מאת: שגיב

שלום. 1- הבנתי שחלבונים נחלקים ל-2 קב': מהירים\איטיים ומלאים\חסרים.בהנחה שאני מתאמן על עלייה במסת השריר,איך אני אמור להתייחס לחלוקה זו של חלבונים ומה חלוקה זו אומרת מבחינתי? 2- שמעתי שישנם תזונאים שממליצים למטופליהם שימוש באבקות חלבון אם הם רואים לנכון.אני לא מבין זאת,הרי אם נניח אדם כמוני שרוצה לעלות במסת השריר צריך לצרוך כמות יומית מסוימת של חלבונים עם מאזן קלורי חיובי, למה שאקח מנת 30 ג'ר אבקת חלבון של כ-130 קלוריות אם אני אוכל להשיג אותה כמות חלבון מאוכל כמו טונה, ולצרוך 250 קלוריות,כי הרי אני צריך להגיע לכמות מכובדת של קלוריות בכדי לעלות במסה...

לקריאה נוספת והעמקה

שגיב שלום לשאלתך הראשונה הרי שכדאי לצרוך חלבונים מהירי ספיגה אחרי אימון, שם הצורך הוא גבוה יותר, ואילו חלבונים איטיים יותר מומלצים בזמנים האחרים. החלוקה הזו יותר מתייחסת לתוספי חלבון ופחות לחלבונים אותם אנו צורכים ישירות מהמזון. לשאלתך השניה, אני מסכימה לגמרי, אולם את התוספים אנו ממליצים לאלו שמסיבותיהם לא מצליחים לעמוד בדרישות החלבון ואז אין ברירה אלא להוסיפם.בהצלחה אילנית

03/01/2009 | 18:58 | מאת: שגיב

שלום שוב אילנית. אז מה בעצם קורה אם נניח,היפוטתית,מתעמל עובד על עלייה במסת השריר אך תזונתית אינו צורך (מסיבותיו שלו) חלבונים מהאוכל אלא רק מאבקות חלבון,איך הוא אמור להשלים את סך הקלוריות היומיות אליו הוא צריך להגיע בכדי לעלות במסה? הרי כף של 30 ג'ר אבקת חלבון צגיעבה רק לכ-130 קלוריות... תודה.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה