מזון עשיר בברזל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

18/04/2009 | 22:20 | מאת: יעל

שלום, אני אשמח לקבל מידע לגבי מזון עשיר בברזל. תודה יעל

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום: מקורות הברזל הטובים ביותר הינם המקורות הבשריים: כבד, בשר אדום, הודו, עוף, תחליפי בשר צמחיים (לא קציצות ירקות אלא ממש תחליף בשר צמחי) ודגים. המקורות הצמחיים (קטניות, ירקות עליים ירוקים, חלק מהפירות היבשים וכו')פחות טובים, כיוון שהספיגה מהם קטנה יותר וגם הכמויות שהינם מכילים הינם קטנות יותר. כדאי לשלב בין מקורות הברזל למקורות לויטמין C (גמבה, פירות הדר וכו) לשיפור הספיגה, ולהרחיק ממוצרי חלב שמפריעים לספיגה. בהצלחה אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה