חלבון ביצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/05/2009 | 23:10 | מאת: אסף

שלום, האם הצורה שבה אנו אוכלים את הביצה משפיעה על איכות החלבון/מזיקה לו? (חביתה, ביצת עין, ביצה קשה, ביצה חיה כמו שהיא) אם כן, באיזה אופן הכי כדאי לאכול את הביצה כדי שהחלבון יישאר איכותי כמו שהוא? תודה מראש, אסף

אסף שלום, זו שאלה מצויינת, כיוון שברור שכל תהליך של חימום החלבון משנה את תכונותיו, מצד שני זהו נתון שאת חלק מהחלבונים ובכלל זה את הביצה אנחנו צריכים לבשל (לא מומלץ לאכול בשר נא וביצה חיה מחשש לזיהומים). יש להניח שמבין הטיגון ובישול הביצה עדיף לבשל כדי לשמור על איכות החלבון ולהמנע מיצירת חומרים מזיקים הנוצרים במהלך הטיגון. שבת שלום אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה