צריכת חלבונים
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
אני בן 27,חוזר להתאמן במכון כושר לאחר הפסקה של 3 חודשים לפני כן התאמנתי באופן סדיר במשך למעלה מחצי שנה העלתי במשקל קרוב ל-4-5 קילו כאשר לפחות 3 ק"ג מתוכם היה מסת שריר כל זה היה לא מעט בגלל צריכת החלבונים- המאמן המליץ לי להגיע ל-130-140 גרם חלבון ביום, וכמעט והצלחתי לעמוד בזה באופן קבוע כעת אני רוצה לחזור לממדי הקודמים, פחות או יותר העניין הוא שאחוזי השומן עלו בצורה ניכרת-קרוב ל-20% (יש לי עדיין מבנה גוף רזה) להגיע ל-140 גרם ביום זה לא קל, ללא אבקת חלבון פעם ביום מה דעתכם בנושא? האם יש סיכונים בטווח הקצר או הארוך בשימוש באבקות חלבון? האם יש סכנה להשמנה בעתיד? וחוץ מזה- האם אכילת 2 מנות בשריות ביום במקום אחת (40 גרם בערך לכל אחת) יכולה להוות תחליף הולם או שמא יש סכנה לעודף כולסטרול? אודה לכם על תשובתכם
רועי שלום, אתה מעלה פה שני נושאים: 1. עלייה באחוזי השומן 2. ירידה במסת השריר שני אלו לא ניתן להשיגם ביחד, ראשית עליך לרדת באחוזי השומן וזה ע"י יצירת מאזן קלורי שלילי (היינו שילוב דיאטת הרזייה ופעילות גופנית מתאימה) ולאחר מכן נושא העלאת מסת השריר, שפה הגוף צריך להיות במאזן קלורי חיובי כדי לאפשר בנייה כזו. אבקות החלבון הינן אמצעי להגעה לכמות החלבון המומלצת כאשר אתה לאמסוגל להגיע אליה באמצעות התזונה בלבד, בודאי שאם תצרוך יותר חלבון ממה שאתה צריך תשמין, ולכן חשוב שדיאטן יבנה את תובנית התזונה ולא תסתמך על המלצות מאמן הכושר אם אינו מוסמך לתת המלצות בנושא (הוא מוסמך רק אם הוא מחזיק בידו תואר דיאטן ממוסד אוניברסיטאי/מכללה המורשים לתת אותו). לגבי 2 מנות בשריות ביום, זה אפשרי כיוון שישנם חלקי בשר רבים שמכילים אחוזי שומן נמוכים ודלים בכולסטרול. בהצלחה אילנית