שאלות...
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
א.רציתי לדעת האם יש הבדל בין מוצרי חלב בעלי 1% שומן ל-3% וכו'. מבחינת הערכים התזונתיים, ובעיקר חלבון, לא ראיתי הבדל מלבד כאמור אחוזי השומן והקלוריות. אולם, שמעתי לא אחת כי עדיף להימנע ממוצרים בעלי 0% ו-1% שומן ולהעדיף 3% משום שיש בעיה עם ספיגת הסידן מהם ובעיות נוספות, האם הדבר נכון? ב.מהו ההבדל בין מוצרים מקמח מלא לקמח לבן? יודע שמבחינת ערכים תזונתיים כדוג' מינרליים וויטמינים הקמח המלא עדיף, אולם האם זהו ההבדל היחידי? ז"א, האם הקמח הלבן הוא פשוט קמח מלא שהוצאו ממנו רכיבים "טובים" ואז בעצם הוא אולי פחות טוב אך אינו לא טוב (למשל, אם "סופר" רק פחמימות אז מבחינתי אין הבדל אמיתי בין המוצרים) או שבכל מקרה עדיף להימנע ממנו? תודה והמשך יום טוב
שלום לך, א. השומן במוצרי החלב חשוב לספיגת ויטמין D שלו חלק בתהליך ספיגת הסידן. אם בארוחה שלך יש מקורות נוספים עם שומן, אפילו שמן בסלט, הרי שאז פחות משנה אחוז השומן במוצר החלב. ב. דגנים מלאים אכן מכילים יותר ויטמינים ומינרלים וכמובן גם סיבים תזונתים שחשובים לתפקודו התקין של הגוף. קמח לבן אינו רע ובודאי אין צורך להמנע ממנו, אבל הוא פחות טוב יחסית לקמח מלא במובנים שהוזכרו. המשך שבת טובה אילנית