ירקות מבושלים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

20/11/2009 | 15:30 | מאת: רוני

שלום רב, אני אוהבת להכין מרק עם ירקות במקום לבשל ירקות לבד, השאלה, האם אני לא מאבדת את הערכים התזונתיים של הירקות כאשר אני מבשלת אותם במרק וטוחנת, ובכלל אם זה בסדר איזה ירקות כדאי לבשל במרק? תודה, רוני

רוני שלום, חלק מהויטמינים אכן רגישים לכל טיפול בהם, כמו חיתוך, חימום וכד', בנוסף הוספת מלחים לירקות גורם לבריחתם של ויטמינים למי הבישול, אולם במקרה של המרק אין בעיה כי את אוכלת אותם לאחר מכן. בכל מקרה זה לא משנה את העובדה שאנחנו אוכלים את האוכל שלנו חלקו מבושל וחלקו חי ולכן חשוב בגיוון הן בסוגי הירקות, הפירות הדגנים והקטניות אותם אנחנו אוכלים והן בסגנונות הבישול, כדי להבטיח שאנחנו מקבלים את כל צרכינו מהמזון. המשך שבת טובה, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה