היי... חדש כאן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/04/2010 | 20:56 | מאת: דניאל

יש לי כמה שאלות אשמח אם תענו לי ... 1. רציתי לדעת האם צריכת אבקת חלבון ממולצת לפני האימון או לאחריו? (אימון כוח כמובן) 2.האם לצרוך את אבקת החלבון עם פחמימה? אם כן, באיזה יחס? 3.שריר התלת ראשי שלי(יד אחורית), ממש מוזר! אני כבר לא יודע מה לעשות. החלק העליון שלו ממש גדול יחסית לחלק הקרוב למרפק. בואו נאמר שאם אני לובש חולצה טריקו שארוכה קצת בידיים אז זה נראה שיש לי ידיים ממש רזות כי רק החלק העלין של היד האחרוית ממש מפותח בעוד שהחלק התחתון הוא רק בליטה קטנה.אז רציתי לדעת האם אתם מכירים את התופעה והאם יש תרגיל מסויים שיאפשר לי לבנות את החלק התחתון בצורה אפקטיבית? 4. האם רק 4 אימנוי כוח מספיקים בשבוע או יותר? 5. האם יותרמ-4 תרגילים לשריר יד קדמית (כל תרגיל 4 סטים-10 חזרות) בכל אימון יכול לפגוע בשריר ולתת לי תוצאה הפוכה ממה שאני מבקש(עלייה במסת שריר)? תודה רבה...יום טוב!

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום, 3. אצל כולם החלק העליון של התלת ראשי גדול למעלה וצר באזור המרפק (מעבר של השרירי לגיד). 4. כן בתנאי שהם נעשים בעצימות מתאימה. 5. כן,אתה מבצע יותר מדי ליד קדמית(בהנחה שאתה עושה זאת באותו אימון) הפחת את כמות התרגילים ללא יותר מ2. בהצלחה אורי

דניאל שלום, 1. אבקת חלבון אינה חלק אינטגרלי בתזונה גם למי שמפתח שרירים, זהו תוסף שאנחנו משלבים אותו בתפריט רק אם אנחנו לא מצליחים לענות על הצרכים התזונתיים של המתאמן באמצעות התזונה בלבד. בארוחה לפני ואחרי אימון אנחנו ממליצים על שילוב בין פחמימה וחלבון, כשהכמויות נקבעות בין היתר גם לפי סך הצריכה הקלורית המומלצת למתאמן ביום. מכאן שההמלצה אם להוסיף את האבקה לפני או אחרי האימון תלויה במתאמן, האם יכל לאכול לפני או אחרי האימון מספיק חלבון או שנזקק לתיסוף. 2. כפי שהזכרתי לעיל, השילוב עם פחמימה הוא חשוב, והיחס הממוצע הוא 1:3 (לפעמים גם 1:2) לטובת הפחמימה. בנוסף, כדאי לדעת שלא כדאי להעמיס בחלבון בארוחה אחרי האימון כיוון שיש גבול לכמויות שהגוף מסוגל לצרוך (יש עדיין ויכוחים בספרות על הכמות שהגוף מסוגל לספוג בשעה) בכל מקרה לא כדאי לעלות על 30 גר' חלבון בארוחה. בהצלחה, אילנית

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה