חומצה גלוטמית - מסוכן?
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום, בזמן האחרון אני מוטרד מאוד מעצם העובדה שאני צורך באופן קבוע אבקת חלבון מי גבינה בצורת hydro - אבקת חלבון שעברה הידרוליזציה -הסינון וההפרדה הגבוהה ביותר) לאחרונה חקרתי את הנושא לעומק ומקווה שיש לכם את התשובות בשבילי ושתנסו בכל דרך לעזור לי ולקדם את המודעות לנושא תוספי התזונה : באבקות האלה ידוע שיש המון מחומצת האמינו "גלוטמין" - בערך 4 גרם לכל מנת הגשה. לאחרונה קראתי שבעצם החומצה האמינית הזו מכילה את ה"מונוסודיום גלוטמט" שהוא בעצם החומר טעם החזק הזה שכולם אומרים שלא בריא במינונים גבוהים. זה בעצם קשור לחלבון אקסיטוקסינים excitotoxins או משהו כזה.. הבנתי שזה יכול לפגוע בתאים בגוף עד כדי מוות? פגיעה עצבית? תופעות לוואי? אז בעצם, התוספי מזון הללו שמכילים כל כך הרבה גלוטמין, הם מסוכנים? תודה רבה רבה מראש ומקווה שתענו לי.
אורי שלום, מצטערת על הזמן שלקח לענות לך, פיספסתי את השאלה. גלוטמין זו חומצה אמינית ולמרות שמונו סודיום גלוטמט הוא תוצר של חומצה זו, עדיין לא מדובר באותו חומר. (שים לב זה לא שהחומצה האמינית מכילה את המונוסודיום גלוטמט אלא שהאחרון הוא תוצר של הראשונה). מאחר ומדובר בחומרים שונים, הרי שאותן תופעות לוואי של מונו סודיום גלוטמט אינן אלו של החומצה הגלוטמית ולכן אין לך מה לדאוג מעניין זה. שבת טובה, אילנית