במה תתרום מסת שריר לבריאותי/תפקודי?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/05/2011 | 09:33 | מאת: ערן

חיפשתי באינטרנט ושאלתי אנשים שעוסקים בתחום ולא הצלחתי למצוא תשובה מספקת לשאלה הזו. אני בן 30, לא סובל מעודף משקל, עושה פעילות אירובית סדירה. האם העלאת מסת השריר תתרום במשהו לבריאותי או לתפקודי, ואם כן, האם אוכל לקבל הפנייה למאמרים מדעיים העוסקים בכך? היו שאמרו לי שיותר שריר = יותר ערנות וחיות, אבל לא זכור לי שהרגשתי יותר ערנות כשהייתה לי יותר מסת שריר בעבר, ובכל מקרה אני צריך לראות אישושים מדעיים לדבר הזה לפני שאני מתחיל "להסתער" שוב על המשקולות.

לקריאה נוספת והעמקה

ערן שלום, בכושר גופני מספר מרכיבים: סבולת לב ריאה/כוח/גמישות מהירות ועוד, חוזק שריר הוא אחד מהמרכיבים, ואימון כוח היא הדרך לשמר /לשפר מרכיב זה. לשאלתך חשיבות אימוני הכוח אינה שנויה במחלוקת וכיום המודעות לכך הולכת וגוברת (ראה לינקים מצורפים).העלאת מסה עשויה להתרחש בעקבות אימון כוח אך לא בהכרח זה תלוי הן במטרת המתאמן והן בדרך הביצוע אך אימון כוח היא הדרך היחידה לשמר מסת שריר ואנו יודעים כי מגיל 30 ואילך אנו מתחילים לאבד מסת שריר. http://www.isradoctor.co.il/blog/blog/default.aspx?id=54&t= http://www.olympusfit.co.il/show_mamarim.asp?cat_id=7&id=75 בהצלחה אורי

17/05/2011 | 22:09 | מאת: ערן

אורי יקר, תודה על תשובתך ועל הקישורים. יש בהם מידע מעניין ומועיל! אבל לצערי לא מצאתי בהם מידע ישיר על התרומה של מסת השריר עצמה לבריאות בגיל 30, אלא על תרומתו של אימון כוח/התנגדות לבריאות מחד, ולמסת השריר מאידך. זה שאימון הכוח תורם גם לבריאות וגם למסת השריר לא אומר שמסת השריר עצמה תורמת לבריאות; בדיוק כמו שלחיצה על דוושת הגז ברכב גורמת גם לרכב להתקדם, וגם להשמיע נהמה, אבל זה לא אומר שהנהמה תורמת להתקדמות הרכב. לפיכך אשמח מאוד אם תוכל להפנות אותי למאמרים מדעיים שמצביעים על קשר ישיר בין מסת השריר עצמה, לבין בריאות, בגיל שלי. ועכשיו אתייחס לדבריך - אמרת שחשיבות אימוני הכוח אינה שנויה במחלוקת - דיברתי עם מומחה לבריאות ומחלות לב מהמחלקה הקרדיולוגית בביה"ח שיבא. הוא אמר לי שלדעתו אם איני סובל מבעיית משקל אין צורך באימוני כוח, אלא רק באימון אירובי. כך שמנסיוני זה, חשיבותם של אימוני הכוח כן שנויה במחלוקת. דבר שני - אתה אומר שאנו מתחילים לאבד מסת שריר מגיל 30, אך באחד המאמרים שצירפת כתוב שהאטרופיה השרירית מתחילה בגיל 50. כיצד אתה מסביר את ההבדל בנתונים? שוב תודה רבה על התייחסותך הרצינית!

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה