אורגני
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
נאמר לי שמזון אורגני כירקות טבעוף ופחמימות למיניהם מגבירים את הספיגה של הויטמינים והערכים האם למשל טבעוף או קטניה אורגנית בשילוב פחמימה אורגנית ייצרו חלבון עשיר יותר מחלבון רגיל? תודה
דורון שלום, אין קשר בין אורגניות המזון לבין ספיגת הויטמינים כפי שאתה מתאר אותה. מזון אורגני הינו מזון המגודל ללא שימוש בכימיקלים להדברה, או הורמונים או הנדסה גנטית. לשימוש בתרופות או בחומרי הדברה אם בכל זאת משתמשים בהם יש תקן מחמיר כדי שאותו מזון יעמוד בהגדרה אורגני. לכל אלו אם כך אין השפעה על עשירותו של החלבון בשילובים כאלה ואחרים, אלא הרעיון שלא יעברו אליך כל אותם חומרים שעלולים להזיק לבריאותינו דרך המזון אותו אנחנו אוכלים. חג שמח, אילנית