ניצול טוב יותר של חלבונים או ויטמינים ומינרלים
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
ישנה תופעה מוכרת שברגע שאוכלים מעט מדי קלוריות, אז הגוף מאט את חילוף החומרים, והאדם נשאר הרבה פעמים במשקלו המקורי. האם גם אכילה מעטה של חלבון או צריכה מעטה של ויטמינים ומינרלים דרך המזון , גורמת לאחר זמן לספיגה טובה יותר או לניצול טוב יותר של הרכיבים התזונתיים של המזונות שבכל זאת נצרכו?? אגב, זה לא אותו העקרון כמו בהעמסת פחמימות לפני תחרויות של מרתונים? שמרעיבים את הגוף ומונעים ממנו פחמימות לזמן מסויים, ואז לאחר מכן מילוי מאגרי הגליקוגן נעשה יעיל יותר.. רק להבהיר את השאלה, כוונתי בה היא לא לעקרון של העמסת הפחמימות שבו מונעים מהגוף פחמימות ולאחר מכן נותנים לו כמות ממש גדולה, אלא למצב, כרוני אפשר לומר, של צריכת חלבון או וטימינים ומינרלים נמוכה לאורך תקופה... תודה :-))
שניאור שלום, התשובה היא כן. חסר תזונתי יגרום לגוף להגביר את הספיגה, כדי למקסם את הניצולת של המזון ומיצוי הפוטנציאל שלו לספק את הכמות של רכיב המזון שחסר לו. מצד שני, לא כדאי ליצור יותר מדי מצבי חסר יזומים שכאלה, כיוון שלא בכל רכיב אנו יודעים באמת מהי הכמות שתחשב חסר ולא בכל רכיב אנחנו מבינים את המשמעות שלו על הגוף (האם נוצר נזק ואם כן מהו ועד כמה הוא משמעותי). חג שמח, אילנית