אכילה נכונה-אכילת בשר וחלב
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
האם יש מחקרים המצביעים על יתרונות או חסרונות באכילת בשר וחלב יחד באותה ארוחה ?
אריה שלום, אינני מכיר מחקרים אלו. עם זאת ידוע שספיגת ברזל, הנמצא בשפע בבשר, מחייבת סביבה חומצית, ואילו חלב הוא בסיסי. מסיבה זו קיימת המלצה שלא ליטול כדורי ברזל יחד עם מוצרי חלב במטרה להביא לספיגת ברזל מקסימאלית בקיבה. בהצלחה אורי
היי אריה, אורי אמר יפה ונכון. אסביר ואפרט: ישנן שתי עובדות שחשוב להכיר והבין- 1. כושר הספיגה המקסימאלי של ברזל נעשה בסביבה חומצית ( ויטמין C) 2. לסידן ( הדומיננטי במוצרי חלב ), יכולת עיכוב על ספיגת ברזל. יחד עם זאת, לא נמצאו מחקרים אשר מצביעים על השפעה שלילית של סידן על ספיגת הברזל בטווח הארוך וכן אין המלצה האוסרת אכילת חלב עם בשר ( להוציא טעמי כשרות ). כן נמצא כי בבדיקה מיידית לאחר הארוחה נראו הבדלים בספיגת הברזל כתוצאה מצריכה של סידן במקביל, אבל (!) כאשר בחנו את התזונה ( נכונה ומאוזנת ) לאורך זמן לא ראו כלל הבדל משמעותי. כל הנאמר לעיל מתייחס לאוכלוסיה הכללית הבריאה, במידה ובמדובר במצב של חסר בברזל, יש בהחלט להקפיד על צריכה של מזונות עשירים בברזל יחד עם מזונות עשירים בויטמין C ( פלפל אדום,פירות הדר וירקות ירוקים הנאכלים טריים )ולהימנע ממזונות עשירים בסידן באותה ארוחה נצרכת. המון בהצלחה ! גל עומר