שלום אילנית.
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
אבקש לקרוא את תשובתך לשאלתי זו. מה יותר בריא לאכול, מבחינת כולסטרול וטריגליצרידים, ובכלל? 1. רבע עוף בגריל, עם תפו"א? 2. מנת פלאפל שטוגן בשמן חמניות, בפיתה מחיטה מלאה, עם חומוס וסלט? בתודה, וסליחה מראש באם מדובר בשאלה טיפשית :)
שלום אייל, קצת על טריגליצרידים: שלוש חומצות שומן המחוברות לשלד סוכרי. מיוצרים אצלינו בכבד לאחר אכילה של שומן וסוכר וברמה גבוהה שלהם עלולים להיות מסוכנים ביותר. איזון של טריגליצרידים בדם נעשית ע"י הקפדה על צריכה מועטה של מוצרים מטוגנים,שומן רווי וטראנס,מזונות מעובדים ומזונות המכילים מרגרינות. למרות שמניחה שהתשובה שתקפוץ לרוב האנשים תיהיה כי בריא יותר לאכול את אופציה מספר 1 שלך, חשוב להבין כמה דברים בכדי להחליט מי מהם אכן יותר בריא ומומלץ 1. האם העוף נצלה בגריל עם העור? 2. האם העוף נאכל עם העור? 3. האם תפוחי האדמה בושלו עם שמן? כמה? במידה והעוף בושל ונאכל ללא העור ותפו"א בושלו במים או בתנור ללא שימוש מופרז בשמן (גם בתנור מתבצע טיגון), אכילת כרע העוף ותפו"א היא האופציה הבריאה והמומלצת בהשוואה למנת פלאפל מטוגן בשילוב עם פיתה, סלט וחומוס. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת בהצלחה ! גל