האם הרעיון הזה לגבי עוגת הגבינה טוב?
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום , בעוד שבועיים יש לבני מסיבת יום הולדת .. בני סובל מהשמנת יתר והוא ביקש ממני להכין לו עוגת גבינה עם פירורים ליום ההולדת.. ואני כמובן לא אוכל להגיד לו לא.. רציתי לשאול אותך שאלה בעניין של איך להפוך עוגת גבינה שכזו לדיאטטית מבלי לפגוע בטעם מרכיביה העיקריים הם: גבינה לבנה,שמנת מתוקה להקפצה,סוכר,בצק (לפירורים ולתחתית). חשבתי שבמקום גבינה 9-5% אקנה גבינה לבנה חצי אחוז שומן, ואשתמש בה,במקום שני מיכלי שמנת מתוקה 38% , אקנה מיכל שמנת מתוקה 32% ומיכל שמנת בישול 15% ואקציף את שניהם עם תחליף סוכר סוכרלוז שטוב להקצפה במקום הבצק עם החמאה , אנסה להפחית ממנו את הקלוריות בכך שאשתמש ב"דבק" אחר שיאחד אותו בתחתית כמו רסק תפוחים ומעט חמאה או משהו בסגנון וכדי להשלים את הטעם המתוק של השמנת בעוגה פשוט אוסיף עוד מהסוכרלוז והדבר האחרון ,השומן תפקידו לייצב את העוגה כך שבגלל הכמות הנמוכה שלו העוגה תצא דלילה/רכרוכית,על כן חשבתי להוסיף ג'לטין שייצב את העוגה ויתן לה מרקם אחיד. מה את אומרת, יצא טעים? אני שואלת אותך כי את בטח מבינה במזון דיאטטי ואני לא ממש מכינה את זה כבדרך כלל אך חשבתי על מעשה יצירתי... :-) תודה
יפית שלום, ראשית, מזל טוב ליום הולדתו של בנך :) לגבי העוגה, את בהחלט יכולה להקטין את אחוז השומן בגבינות, אני ממליצה לך על גבינה של 3% שומן (את יכולה אפילו לשלב עם 1/2 אחוז). לגבי השמנת מתוקה את יכולה להקציף את ה-15% בלבד (אין צורך ב-38%) ביחד עם אינסטנט פודינג, יש גם גירסה ללא סוכר. במקום סוכרלוז, פשוט תפחיתי מכמות הסוכר. לגבי בסיס העוגה, אם זו לא עוגה אפויה, את יכולה להשתמש בביסקוויטים (שגם הם עם סוכר, ולכן זה עוזר להפחית מכמות הסוכר בעוגה עצמה), אם זו עוגה אפויה, אפשר באמת להשתמש ברסק תפוחים ולהקטין את כמות השמן. באופן עקרוני, מה שחשוב זה לא עם המתכון הוא מופחת קלוריות ושומן (ולא דיאטטי כפי שאת כותבת, כי זה עדיין לא דיאטטי), אלא הכמות שהוא אוכל ממנה. באופן עקרוני, אין בעיה אם בנך אוכל מדי פעם עוגות רגילות, כמו תמיד הסיפור הוא מינון. לא ציינת בן כמה בנך, אבל מה שחשוב זה להקנות הרגלי אכילה נכונים וטובים מגיל צעיר ואז אין בעיה עם חריגות מדי פעם. בהצלחה, אילנית