עמילן וחלבונים
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
אדי שלום! עיינתי בתשובותיך למס' שאלות שנשאלו בפורום והייתי מעוניינת לקבל הסבר יותר מעמיק בנושאים הבאים: 1) עמילן - ראיתי כי המלצת לאנשים הרוצים לרזות לא לאכול עמילן - מדוע? והאם מדובר רק בעמילן מעובד כמו קמח לבן או בכלל בדברים המכילים עמילן, כמו תפו"א וכו' ? 2) לגבי חלבונים - לפעמים אתה ממליץ על משקל רצוי של חלבון ליום לעומת משקל הגוף - לפי מה מתבצע החישוב? ואיך אני יכולה לחשב את משקל החלבון שאני אוכלת? ( למשל - האם ב 100 גרם עוף יש 100 גרם חלבון? כמה בביצה ?וכו') אודה לך אם תוכל לפרט מעט יותר בנושאים אילו. חג שמח.
שגית, עמילן מעובד כידוע לך אינו מוצר טוב לגופנו עקב ספיגתו וערכו התזונתי, עמילן המצוי בתפו"א וכד', עדיף יותר. חלבון, ישנם טבלאות אשר ממליצים על כמויות שונות הבנויות לפי פרמטרים של גובה, גיל , משקל מין ומבנה גוף , כאשר אנו רוצים להישאר בצורתנו הנוכחית ואו לשנותה אזי כמות החלבונים צריכה להשתנות בהתאם וזאת עקב כמות החלבון ב - % המצויה בגופנו. כמויות חלבון לפי 100 ג' וכד', תצטרכי לקנות ספר בנושא המפרט על כל מוצר פירוט מלא. בברכת הספורט