מספר שאלות בבקשה…. תודה מראש

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

29/07/2022 | 07:39 | מאת: ליאת

היי דר, מה שלומך? יש לי מספר שאלות בבקשה… 1. האם כורואידרמיה זה rp?? 2. מי שסובל מכורואידרמיה בוודאות יתעוור? או שיש סיכוי שאפשר לשמור על הראייה המרכזית? 3. שמעתי שמתחיל ניסוי בגן CHM בארה״ב , ידועים לך פרטים?

שלום, כורואידרמיה היא מחלה ניוונית של הרשתית הנגרמת ע"י שינוי גנטי, קיימת חפיפה מסויימת בין מאפייני המחלה ובין מאפייני RP אולם מדובר בשני מצבים נפרדים. כורואידרמיה לרוב גורמת פגיעה מתקדמת בראייה שעלולה לערב גם את הראייה המרכזית. לא ידוע לי על גיוס פעיל למחקרים קליניים של כורואידרמיה בישראל. בארה"ב התקיימו בשנים האחרונות מספר מחקרים רלבנטיים.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות