מידע על RP ופתרונות מינימליים

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

02/01/2023 | 19:03 | מאת: אדר

שלום, 1. מה השוני המהותי בין AMD לבין RP, והאם זריקות של AMD יכולות להיטיב ולשפר אדם עם RP 2. האם תרגילי עיניים באופן אינטנסיבי יביאו לשיפור השדה ראיה או העיוורון לילה הנמצאים בחולה RP 3. איך אוכל לדעת את שם הגן הפגום שיש לי (הנני זכר) האם יש בדיקות גנטיות לגברים ובמידה ומצאו את הגן הפגום מה יועיל לי המידע הזה, האם יש אפשרות להכרית את הגן הפגום ההוא תודה רבה על הסובלנות!

1. AMD ו RP הן שתי מחלות שונות מאד. אמנם בשתיהן חלה פגיעה בתאי הרשתית עם הפרעה בראייה, אולם מדובר במצבים שונים בתכלית (כולל מבחינת הרקע, הגורמים, המאפיינים הקליניים, ואפשרויות הטיפול עבור כל אחת מהן). קשה מאד לתמצת את התשובה בפורמט הנוכחי. 2. לא קיימת הוכחה מדעית אודות אפקט מיטיב של תרגילי עיניים על RP. 3. ניתן לפנות לבדיקה גנטית על מנת לנסות ולאבחן את השינוי הגנטי שגרם למחלה אצלך. לצורך מידע פרטני יש לפנות להתייעצות אצל רופא.ת העניים המטפל.ת. כל טוב ובהצלחה.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות