שאלה בנוגע לבצקת בעין וזריקה כטיפול

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

18/01/2024 | 11:08 | מאת: לבנה

שלום , אני בת 74 יש לי בצקת בעין . רציתי לשאול האם טיפול בזריקה עוזר למצב של בצקת ? ואם כן זה נעשה בטשטוש ? האם זה כואב ? איך מזריקים לעין? האם זה עוזר לבצקת ? תודה רבה תגובה

כאשר מדובר בבצקת של מרכז הרשתית לרוב הטיפול המקובל כרוך בהזרקות תוך עיניות של תרופות שונות. ההזרקה נעשית דרך לובן העין (לרוב בחלק הצדדי של העין) תוך שימוש במחט דקה ולאחר הזלפה של טיפות חיטוי והרדמה מקומית (ללא טשטוש). ההזרקה מורגשת כדקירה קלה וקצרה ובד"כ נסבלת בקלות ע"י המטופלים. לגבי השאלה האם זה יעזור אנא פני אל רופא.ת העיניים המטפל.ת שלך.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות