התפחות חדשה בתחום …… הלואי מחכים …

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

28/06/2024 | 10:55 | מאת: לילך

היי האם יש התפתחות חדשה בקשר לכורודרמיה? אחי במעקב בבית החולים הדסה ונאמר לו בינואר שיש כמה כיוונים טובים. האם יהיה משהו משמח בקרוב? תודה מראש

הי לילך, אכן מתנהלים כעת כמה מחקרים שבודקים גישות טיפוליות חדשות לכורואידרמיה, אבל כולם עדיין בשלבי מחקר. 1. מחקר פאזה 1-2 שבודק יעילות של טיפול שמתבסס על גירוי של תאי העצב ברשתית כדי להפיק חישת אור 2. מחקר פאזה 1 שבודק יעילות של טיפול גני: בשלב זה גיוס לא פעיל 3. מחקר פאזה 3 שבדק יעילות של טיפול גני (גישה אחרת מזה שבמחקר בסעיף 2)-- לצערנו דווח שלא הושגו מטרות המחקר והגיוס נעצר. בשורה התחתונה, בשלב הנוכחי טרם קיים טיפול מוכ, נמשיך לקוות להתפתחויות משמחות.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות