ממצא ppa בבדיקת עיניים תקינה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

07/02/2021 | 06:15 | מאת: רון

שלום, אני בן 32 וכ- 6 שנים לאחר ניתוח lasik לתיקון הראיה (בעקבות קוצר ראיה -6 עם צילינדר קטן). מכיוון שהייתה לי מיופיה גבוהה, מאז הניתוח, המליצו לי לעבור בדיקת עיניים עם הרחבת אישונים ולחצים כל 6-12 חודשים. כל הבדיקות היו תקינות. בסיכום הביקור של הבדיקה האחרונה ובבדיקה השלישית מהסוף (אשר בוצעו ע"י אותו רופא) נכתב ppa בעין ימין ודיסקה מעט מוטה בשתי העיניים. מדגיש כי הרופא אמר שהבדיקה תקינה. בנוסף, את הבדיקה השניה מהסוף ביצע רופא אחר ושם הוא לא ציין ppa או קמירות, אלא שהכל תקין. בבדיקה לפני 4 שנים רופא אחר גם ציין קמירות אך לא ppa. מה זה אומר, האם לדאוג אפילו שהרופא אמר שהבדיקה תקינה? תודה

רון שלום, מדובר בשינויים מבניים באזור בו סיבי עצב הראיה יוצאים מהעין. מכיוון שהעין שלך ארוכה מהנורמה (ולכן המספר הגבוה) קיימים שינויים אופייניים כמו עצב מוטה ואטרופיה סביב עצב הראיה. סביר שמדובר בממצא מבני בלבד שדורש מעקב בלבד לכן נמצא באזורי ה"נורמה" למי שמבנה העין שלו מיופי (קוצר ראיה גבוה). בברכה,

07/02/2021 | 13:25 | מאת: רון

תודה על המענה. רק רופא אחד ציין את זה. בדרך כלל זה מילדות או פתאום באמצע החיים? תודה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים