חשד לגלאוקומה / ממצא בבדיקת עיניים שגרתית

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

28/05/2024 | 20:22 | מאת: רינה

שלום רב , אני בת 58 ,יצאתי עכשיו מביקורת שנתית אצל רופאת עיניים .(לפני שנה הכל היה תקין אך לא אצלה נבדקתי )נראה שבדקה בצורה די יסודית ,בשלב מסויים התחילה לשאול אותי האם יש הסטוריה משפחתית של מחלוקת עיניים קשות עד עיוורון ונזכרתי שלאבי היה קטרקט ולסבתי עיניים נפוחות בשל בעייה בבלוטת המגן אך אמרה שאלה לא נחשבות לבעיות קשות .לא ידוע לי בשלב זה מעבר .בנוסף שאלה אותי אם עברתי פעם הליכים רפואיים בהרדמה כללית (זכורים לי 2 כאלה ) ואז שלחה אותי לבצע oct בעוד מס' חודשים והתעקשה שאין צורך עכשיו . שאלותיי הן : 1. מה הקשר להליכים בהרדמה .2 אם יש חשד לממצא (ויש לדבריה לגלאוקומה כנראה אם כי אמרה שלא בטוח ) -למה לא לבצע עכשיו?

28/05/2024 | 20:39 | מאת: רינה

עכשיו מסתבר שלאחותי בת ה 61 יש דרוזן ,האם זה מצריך להקדים את התור ל oct או פנייה לרופאה לביצוע בדיקות נוספות ?

שלום וברכה, אינני יודע מה מצאה הרופאה אך ממליץ להשלים בירור כפי שהומלץ.

29/06/2024 | 18:43 | מאת: רינה

אשמח להבין מה הקשר להליכים בהרדמה ולמה לא שלחה כבר עכשיו (כי אמרה לי שיש חשד לממצא ) . אשמח להבין משהו מהתגובה שלך . כמובן שאפעל כהמלצתה .

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים