עיניים- קרע ברשתית התייעצות

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

11/07/2024 | 01:21 | מאת: לינור

היי ד״ר, שמי לינור אני בת 25 גילו לי קרע ברשתית בדצמבר האחרון ( לפני שבעה חודשים) הופניתי למיון עשו לי איחוי בלייזר. מאז אני במעקב כל כמה חודשים. לא הייתי בערך חודשיים במעקב, ואני רוצה לטוס לחו״ל האם זה אפשרי? יש בזה סיכון? בנוסף- אני עדיין רואה נקודות שחורות בעיניים, הובהר לי כי זה לא יעבור וכי המוח צריך להתרגל לזה ( מה שזה לא קרה עבר חודשים ) האם אכן כך? מציינת גם את החשש שלי לפגוע בעין בעקבות העיסוק שלי- אני רקדנית וחוששת מאוד שאני עושה סיבובים לפגוע בעין. האם יש סיכון בעקבות זה? אשמח למענה , תודה מראש!

אמנם לא הוכח אך מקובל לחשוב שפעולות הגורמות לאימפקט גבוה (קפיצות סיבובים מהירים וכו) עשויות להחמיר קרעים ומשיכות ברשתית בשל יצירת לחץ מכני בין הרשתית והג'ל (ויטראוס) של העין.

18/07/2024 | 17:02 | מאת: לינור

היי דוקטור, תודה על המענה! אז אתה ממליץ להפחית?/ לקחת הפסקה? מאחר וזה עיסוק שהוא יחסית מרכזי אצלי אני ממש חוששת מזה. כן נמצאת בביקורות כל כמה חודשים אבל עדיין תמיד חושבת על זה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים