גזים נפיחות וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

19/08/2024 | 13:07 | מאת: מישהי

שלום רב אני בת 53 לפניי שנה וחצי סבלתי מאוד מגזים צרבות לחץ בפי הטבעת עברתי גסטרוסקופיה גילו גסטריטיס אני מקבלת נקסיום קבוע כמו כן גילו רגישות ללקטוז ולגלוטן הייתי אצל דיאטנית שיניתי תזונה ירדתי 7 ק"ג והכל היה בסדר . פתאום בשבועות האחרונים ללא שינוי בתזונה שוב אותם תסמינים צרבות גזים מרובים מכל דבר שמכניסה לפה רירית בצואה אני מסיימת להתרוקן ויש תחושה של עוד אני לוקחת פרוביוטיקה אנזימי עיכול ונקסיום ללא הטבה , אין לי שליטה על הגזים היו כבר פדיחות ליד אנשים ומאז התחלתי להתכנס בעצמי לא בא לי להיות בחברת אנשים יש ימים שאני לא הולכת לעבודה הפסקתי טיפולי פיזותרפיה מהחשש לבושה מתביישת לקיים יחסים אני עצובה ומתוסכלת כל כך הרבה כסף עם דיאטניות וכדורים לגזים אשמח לעזרה תודה מראש

שלום רב, מערכת העיכול היא דבר דינמי והנחיות שהתאימו לך בעבר עשויות להזדקק לרענון. כמו כן בפירוש יכול להיות שיש פה עוד מרכיבים כמו מרגישים רגשיים ואף התנהגותיים. לדוגמה, האם את מרגישה בנוח לעשות שימוש בשירותים מחוץ לבית? האם את מרבה להתאפק? וכדומה. לצד היבטים אלה התסמינים שלך מצריכים גם שינויים תזונתיים. אני מבינה את התסכול אך אל תאמרי נואש. האם ביצעת דיאטה דלת פודמאפ? בכל מקרה לצד בירור רפואי (ואולי רגשי) אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו ולחפש את הפיתרון המותאם לך אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות