פורום הפרעות שינה - תמיכה
מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה
שלום אני בן 24. אני בשנה האחרונה לא ישנתי טוב הייתי הולך לישון מאוחר וקם מוקדם וחוזר חלילה. לפני כחודשיים התחלתי לימודי תואר ראשון והשינה השתפרה, אבל בשבועיים האחרונים הבעיות שינה חזרו לי בעיקבות לחץ מהלימודים, ובלילות אני הולך לישון מאוחר קם מוקדם עייף מאוד בלי חשק לכלום, ושוב פעם חוזר על עצמו כל לילה. אשמח לעזרה ויעוץ מה לעשות כי אני אובד עצות. ניסיתי להתקלח יותר מוקדם לקחת כדורים או תרופות טבעיות ספורט ואפילו שתיה חמה אך ללא הצלחה
ע''ר שלום.רבות מבעיות השינה שאנו חווים נובעות מהרגלים מזיקים שסיגלנו לעצמנו. יש מספר כללי יסוד עליהם יש להקפיד כדי להגיע לשינה טובה. רק התייחסות מלאה ושיטתית תוכל לעזור. לחץ נפשי כפי שאתה מציין הוא אחד הגורמים לכך ששנתנו מופרעת. נסה להעזר במאמר המצ''ב בלינק לאתר שלי בכתובת http://tamirc88.wixsite.com/tamir-anti-snoring/blank כדי לשפר את איכות השינה שלך. אני מאד מקווה שהוא יעזור לך. במידה ולא עליך לפנות לייעוץ מקצועי.
האם מישהו עבר טיפול כזה? אשמח לשמוע טיפים להתנהלות נכונה לטיפול בבעיה אשר נלמדים במהלך הסשנים... לצערי אין לי את היכולת ללכת לטיפולים.
אני עברתי טיפול כזה שנמשך מספר שעות בודדות והוא ממש הציל אותי ממצב של חוסר שינה קשה ביותר שנגרם בגלל כדורים לשיכוך כאבים לאחר ניתוח שעברתי. בחלק מקופות החולים אפשר לקבל הפניה לטיפול כזה. אני ממליץ לך להיכנס לדף שלי שמתייחס לשינוי ולשיפור היגיינת השינה בכתובת : http://tamirc88.wixsite.com/tamir-anti-snoring/blank בחלקו יש שם גם התייחסות לאספקטים בטיפול הכרתי (קוגניטיבי) התנהגותי (Cognitive Behavioral Therapy, CBT).
אני בחורה בת 18 ובתקופה האחרונה אני מאוד עיפה אבל לא מצליחה להירדם ועד שאני כן נרדמת אני כמה פעמיים בלילה מתעוררת .ניסיתי כדורי שינה טבעים אבל זה לא עזר. בנוסף לזה אני סובלת מהמון כאבי בטן מיד אחרי האכילה או לפעמים קצת אחרי זה. אני גם סובלת מכאבי ראש חוסר ריכוז מזה יכול להיות?
ב.כ שלום. את מציינת מספר סימפטומים שלא ברור אם הם קשורים זה עם זה. את חייבת לפנות לרופא המשפחה , כדי לברר בצורה יסודית ולעשות בדיקות רפואיות כדי לקבוע מהו המקור לבעיות אלו. לגבי בעיית השינה ייתכן ששינוי ושיפור בהרגלי השינה יוכלו לעזור לך בנושא זה. לצורך זה היכנסי לדף שלי בכתובת: http://tamirc88.wixsite.com/tamir-anti-snoring/blank
שלום, כבר כחצי שנה שאני לא מרגיש טוב. הבעיה המרכזית היא שאני בקושי ישן בלילה. מרגיש חצי ער בלילה, רגל קופצת, פה יבש. בחודשים האחרונים יש לי פצעים בפה, ובכל הגוף. ירדתי במשקל. כשאני מתאמן בקטנה אני תפוס יותר משבוע. התחיל לצמוח לי שיער לבן. כל אלה דברים שלא היו לי לפני חצי שנה. הלכתי למספר רופאים ששלחו אותי להרבה בדיקות דם ובדיקות גסטרו כאשר התשובות שחוזרות תקינות. רציתי לשאול לחוות דעת כאן. האם ידוע מחלות שמחלישות את המערכת החיסונית עם סימפטומים דומים למה שהצגתי? אולי מחלות אוטואימוניות או גידולים? ואילו בדיקות אפשר לעשות כדי לגלות אותן? מעבדת שינה יכולה לעזור? תודה.
על פי התרשמותי לא נראה לי שהפרעת השינה שלך היא הגורם לתופעות שציינת, אלא להפך, ישנו גורם שבין השאר גם משפיע על בעית השינה שלך, כך שמעבדת שינה לא תעזור לפתרון הבעיה. נראה לי שכדאי לבקש הפניה למרפאת חוץ בבית חולים בתחום של רפואה פנימית לצורך עריכת בדיקות כלליות כדי לנסות למצוא את הסיבה לסימפטומים שאתה מציין. אני בעדיפות ראשונה הייתי פונה לרופא פנימאי במסגרת חוות דעת שניה של קופת חולים ורצוי שיהיה מנהל מחלקה או סגן מנהל מחלקה לרפואה פנימית בבית חולים ציבורי. אני מצרף לך לינק באינפומד ובו רשימה של רופאים שבינהם תוכל לבחור את המתאים לך או לראות מהו סוג הרופאים שיוכללו לנסות לאבחן את בעייתך: http://www.infomed.co.il/ResultsExperts/o:1_t:2_54
במחשבה שניה כדי להקל עליך עד לאבחון הכנס ללינק לאתר שלי להמלצות לשינוי ושיפור הרגלי השינה: http://tamirc88.wixsite.com/tamir-anti-snoring/blank
היי אני בת 27 ומאז שאני זוכרת את עצמי נורא קשה לי להירדם כל רעש מעיר אותי. אני ישנה בחדר חשוך לגמרי ועם אטמי אוזניים לרוב. מגיל קטן זכרתי את כולם נרדמים בבית ורק אני ערה. וזה נמשך גם עד עכשיו. קיבלתי כל מיני כדורי הרגעה כמו קלמנרווין או ולריין אך הם לא עזרו כלל. במהלך היום אני עייפה לרוב ללא יכולת ריכוז או מוטיבציה לעשות משהו. העבודה שלי פיזית עם הרבה שעות על הרגליים ולכן ניתן להגיד ששגרת היום שלי איננה יושבנית. אני משתדלת לשמור על תזונה נכונה (בהיותי דיאטנית בעתיד). כל תוצאות הדם תקינות ובריאה בדרך כלל (יש תסמונת שחלות פוליציסטיות). אני אובדת עיצות ולא יודעת לאן לפנות על מנת לקבל טיפול ואם יש בכלל, לאיזה מומחה כדאי לי לגשת? כדורי שינה אינני רוצה ליטול בגלל שהן לרוב ממכרות מניסיון של כמה חברות ומכרים. האם ישנם טיפולים התנהגותיים או טבעיים כלשהם? תודה מראש
שכחתי לציין שאיך שאני נכנסת למיטה והגוף מכין את עצמו לשינה הדופק שלי מתחיל לעלות ומונע ממני להירדם. כאילו הגוף "מבקש" שאקום ולא אשן. גם אם הייתי עייפה קודם כל העייפות פתאום עוברת ואני מרגישה עירנית.
יעל שלום. בעית השינה שלך נראית אקוטית והמשכותה במשך שנים מחייבת טיפול יסודי. חבל שאת מושכת בעיה סבוכה הפוגמת באיכות חייך כל כך הרבה זמן. יתכן שבטיפול פשוט וקצר מועד הבעיה שלך יכולה להפתר או לפחות תהיה לך הקלה גדולה. יש מומחים שהשינה היא תחום התמחותם. פני לרופא המשפחה לצורך הפניה למעבדת שינה או לרופא המתמחה בשינה. אם אין לך נסיון טוב איתו אני ממליץ לך על פי התרשמותי מדבריך לפנות לטיפול הכרתי (קוגניטיבי) התנהגותי (Cognitive Behavioral Therapy, CBT). בקופ''ח מכבי יש שירות כזה (איני נותן המלצה בפורום זה למטפל ספציפי זה או אחר).
שלום, כבר כמה שבועות שאני ישן שינה לא עמוקה במהלך כל הלילה-שינה שאני מרגיש בה חצי ער ומרגיש את הזמן עובר. אני קם כל בוקר עייף, עם כאבים באיזור העיניים שנובעים מעייפות, ובהמשך היום אני מרגיש לפעמים שאני עומד להתעלף. אני מרגיש גם שהגוף לא מתרפא-אני כבר מעל לשבוע תפוס מריצה שעשיתי. הערות: אני לא בתקופה לחוצה או מרגיש חרדה-להפך, אני מצליח "להרדם" די בקלות. בנוסף, כבר תקופה ארוכה שבמהלך הלילה יש לי גם תנועות לא רצוניות של הרגל וזרמים בידיים. מה יכולה להיות הסיבה? ואיך אני מטפל בזה?
שלום לאלמוני. מצבך מחייב קודם ברור אצל רופא המשפחה לגבי בעיות פיזיולוגיות. לזרמים בידיים יש בהחלט יכולת לגרום להפרעת שינה, כפי שאתה מתאר וקיימת בדיקה שיכולה לאבחן זאת. רק לאחר בירור הבעיות הפיזיולוגיות ניתן להמשיך בנושא הפרעת השינה שלך.
שלום, פרסמתי כאן אמש שאלה בפורום והיא נמחקה. יש לכך סיבה? שאלתי הייתה בנוגע לבדיקת שינה במעבדה. אני סובל משינה שטחית כבר זמן ארוך, כאשר אף עזר טבעי לא מועיל לי. רופא המשפחה שלי טען שמכיוון שאני לא במשקל גבוה או נוחר אין לי טעם ללכת למעבדה. האם זה נכון? אני בן 26, בריא מבחינה פיזית ונפשית, אולם הבעיה של השינה מסרבת להרפות ממני ופוגעת באיכות החיים שלי באופן משמעותי... האם לא כדאי לי להתעקש על בדיקת מעבדה? תודה
שחר שלום. בקשר לשאלתך שנמחקה – לא ברור לי הענין וכנראה הייתה תקלה טכנית מקרית. לגופו של ענין נראה ששיקול דעתו של רופאך נכון ובעיתך היא יותר התנהגותית וקשורה להרגלי השינה והעירנת שלך ושיפור היגיינת השינה. שינויים בתחום זה יכולים לעשות את ההבדל הקטן שבין שינה טובה לגרועה. הדברים החשובים ביותר בתחום זה הם ראשית לא לישון שנת צהריים. ניתך לנוח מקסימום 20 דקות וחשוב מאד לנצל זמן זה לתרגילי נשימה ומדיטציה (עשה חיפוש ביוטיוב בנושא זה וראה הדגמות). אני עושה זאת כמעט כל יום במשך שנים והשיפור באיכות החיים שלי הוא מאד משמעותי (הדבר הוכח גם במחקרים מדעיים). אני נעזר בטיימר כדי לא לעבור את הזמן המוקצב. שנית חשוב מאוד להפסיק לצפות בטלוויזיה כשעה וחצי לפני השינה. רצוי לעמעם אורות בבית. להפסיק לעשות פעילות גופנית מאומצת כשעתיים שלוש לפני השינה. שלישית להקפיד ללכת לישון ולקום בשעה קבועה ולא לישון יותר מ- 7 שעות. רביעית להפסיק לשתות קפה לאחר השעה 10.00 בבוקר. אני מאוד מקווה שהקפדה על כללים אלו ישפרו את השינה שלך. במדה ולא פנה למטפל CBT.
אני לא מבין בדיוק מה טיפול התנהגותי אמור לעשות? על מה עובדים בו שקשור לשינה? לדידי אני מקפיד פחות או יותר על מרבית הדברים שאתה מציין. אך כשאני מנסה להבין את הסיבה, למשל, מדוע רעשים קטנים מאד מעירים אותי בלילה, זה נשמע לי כמו דבר שקשור לגוף ולא להתנהגות כלשהי. מעבר לכך, כמו שציינתי אני בבריאות טובה, ואפילו הולך לאימון פסיכולוגי-רגשי מפעם לפעם לעבודה על הנפש ודפוסי המחשבה. כמו כן אני נמצא בהרבה הקשבה לנשימה שלי, ומתרגל טאי צ'י. אני מספר את כל זה כי אני כבר קצת מיואש מהבעיה עם השינה, ונראה שדבר לא משפיע עליה לטווח הארוך. הראייה שלי בכל הקשור לרפואה היא כמו שלך הוליסטית ומעמיקה, אבל אני חש תקיעות ולכן זקוק לכיוון מחשבה חדש. בגלל זה נוצר לי דימוי שבמעבדה יוכלו לתת לי לכל הפחות אבחון קצת יותר מקצועי, גם אם אני לא זקוק לטיפול בנחירות... תודה
הסיבה לשינה השטחית יכולה להיגרם אצלך בגלל אי הקפדח על הרגלי שינה/עירנות כפי שציינתי בתגובתי הקודמת או בעיה נפשית ולחץ נפשי מתמשך שאינם באים אל פתרונם ונמצאים אצלך כל הזמן ברקע. כדאי לך להתייעץ עם מומחה לבעיות שינה לפני שאתה פונה למעבדת שינה כי נראה לי שמה שכתבתי לך כאן, זה מה שיאבחנו אצלך שם.
אוקי, אני אולי באמת אבקש מקופ"ח הפנייה למומחה לבעיות שינה. תודה רבה על המענה. יש לי שאלה אחרונה - מה דעתך במקרה זה, לגבי שימוש לזמן קצר בתרופות שינה? קראתי איפשהו שאפשר להשתמש בהן כדי לנסות "לחזור לתלם" ואז להפחית מהן בהדרגה, כדי לא ליצור התמכרות ותופעות לוואי לטווח ארוך
אכן קיבלתי תרופה לחרדה בשם "מירו", עם אפקט מרדים. מה דעתך על התיאוריה שהצגתי? שימוש של שלושה חודשים יחזיר את הגוף למסלול השינה או יצור תלות וקושי בהמשך? (כמובן שלא ניתן לתת חוות דעת רפואית מדוייקת במקרה כזה, אבל אני אשמח לשמוע על סמך ניסיון של אנשים אחרים)
איני יכול לייעץ בתחום זה. שאל את הרופא שנתן לך את התרופה בקשר לזה
הדבר אפשרי אך התייעץ לצורך זה עם רופא המשפחה
בת 45, סובלת מבעיות שינה קשות המגיעות בגלים של שבוע עד מס' שבועות ,מזה 15 שנה (!) ניסיתי לטפל בעצמי בכל מיני דרכים, בעיקר ע"י פסיכולוגים. בשנתיים האחרונות התחלתי לקחת כדורי שינה לפי צורך והמינון רק התגבר בינתיים. ביומיום התפקוד שלי רגיל ללא בעיות מיוחדות, וגם עמוס מאד, הבעיה היא שכשאני הולכת לישון אני לא מצליחה להכנס לשינה, מה שמלחיץ אותי עוד יותר ורק משאיר אותי עירה..רופא המשפחה הציע לי טיפול CBT,אך אני ספקנית לגבי יעלותו. מכיוון שביומויום התפקוד שלי נורמלי לא הציע לי כדורים פסיכיאטרים. ניסיתי את כל שיטות ההירגעות האפשריות לפני השינה - מדיטציות, כתיבה , נשימה ועוד. אך כשזה קורה - זה פשוט קורה ושום דבר לא עוזר חוץ מכדור שינה. ממש קשה לי לתפקד ככה, לפעמים אני מרגישה שאני משתגעת... מה עושים???
ל''עירנית בעל כורחי'' שלום, בעייתך מורכבת והיא נמשכת כבר הרבה שנים. בנוסף את נוטלת גם בקביעות כדורי שינה תקופה ארוכה. חוסר טיפול רק יחמיר את מצבך. סקפטיות וספקנות לא יפתרו את בעיתך. טיפול CBT הוא יעיל מאוד ואני אומר זאת מניסיוני האישי. אני הצלחתי להתגבר על הפרעת שינה קשה כולל נטילת כדורי שינה ע''י טיפול CBT קצר מאוד. אז חבל על הזמן קחי את עצמך בידיים ופני לטיפול בהקדם האפשרי.
תודה רבה על תשובתך הנוקבת. בהחלט אפעל לפי עצתך. האם אתה יכול להמליץ לי על מטפל/ת CBT באזור ירושלים, שגם לא "שוחט" במחיר? ממש תודה
לא איני מכיר. הייתי מציע לך לבחור באחד שהוא גם פסיכולוג קליני.
שלום רב, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון... ניסיתי לחפש פורום ספציפי יותר ךנושא אך לא מצאתי. אני שואלת לגבי אבי, בן 62 עם קוצב לב וסובל מדום נשימה משמעותי. לא מצליח לישון עם המכשיר כמו שצריך... קיבל מכתב ממשרד התחבורה על הזמנה לבדיקת עירנות יומית בכדי לדעת האם הוא עדיין כשיר לנהוג. ברצוני לדעת איך מתבצעת הבדיקה? לא קיבלנו תשובות בנושא.... האם במהלך השהות בחדר הבדיקה הנבדק נמצא במצב פעיל? האם הוא יכול לבחור עיסוק כלשהו? האם הדבר נמנע ממנו? אני חייבת שגם אני שאני בת 36 ובריאה אם אשאר בחדר שקט לפרקי זמן שכאלו ברצף כנראה שאתחיל להיות ישנונית... האם כך בודקים בודקים כשירות של בן אדם לנהוג?? הכביש אינו דומה בשום אופן לחדר הבדיקה... אשמח לקבל הסבר. תודה מראש.
א.א שלום אני איני יודע איך מתבצעת הבדיקה. אם מישהו בפורום יודע אשמח אם ישתף את השואלת במידע.
שלום דוקטור אני בן 22 עובד במשמרות באבטחה יש לציין כי במהלך היום אני מרגיש עייף לאחר בדיקות דם יש לציין כי הכל תקין למעט b12 בחלק התחתון אך עדיין בנורמה (311) חומצה פולית 5.4 גם כן בנורמה מה הבעיה לעייפות הזאת ? מה הפתרון לכך?
כדי שאוכל להשיב על שאלתך חסרים לי פרטים. ראשית האם בעיית העייפות התחילה בד בבד עם תחילת עבודתך כמאבטח? באילו משמרות אתה עובד? כמה שעות אתה ישן בלילה? האם אתה מנמנם או ישן ביום מעבר לשנת הלילה וכמה זמן זה נמשך? האם אתה סובל מנחירות?
תודה רבה על המענה דוקטור העייפות התחילה עם העבודה ותמיד במהלך החיים היו רגעים של עייפות אם זה בצבא ואם זה לפני. אני עובד במשמרות של לפעמים לילה לפעמים בוקר ולפעמים צהריים אני מנסה לישון בכל לילה כ 8 שעות אך יוצא מצב שאני ישן יותר לפעמים 10-12 אינני סובל מנחירות . עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות מה יוכל להיות הבעיה לכך ? האם יש טיפול לזה?
שלום אוריאן. ראשית איני רופא ותשובותי מבוססות על נסיון אישי וידע בתחום. תופעת התשישות והעייפות אותן אתה מתאר אופייניים לחלק מעובדי המשמרות. אתה מציין שגם בעבר סבלת מבעיות אלו ואתה כנראה נמנה על הקבוצה של אנשים רבים עם יכולת הסתגלות נמוכה לשיבוש השעון הביולוגי. אלו ירגישו מיד בתופעות שאתה מתאר ויתלוננו על ההפרעה שנגרמת להם עקב כך. לעומתם יש אחרים ששיבוש השעון הביולוגי לא מפריע להם במיוחד – זה סוג האנשים שאומרים שהם יכולים לישון בכל מצב. עבודה בתחום המשמרות לאנשים מהקבוצה שלך אינה מומלצת וחשוב מאד שתעבור לעבוד בשעות רגילות. המשך העבודה במשמרות עלול לגרום לך לנזקים גופניים ונפשיים כמו בעיות לחץ דם, כיב תריסריון מחלות לב, סרטן ועוד. יש אפשרות להקל על התסמינים על ידי מעבר לשעות עבודה קבועות ביום ובלילה, שינויים התנהגותיים הקשורים להרגלי השינה ומתן טיפול תרופתי. דברים אלו תוכל לעשות ע"י טיפול אצל רופא המומחה לבעיות שינה (כל זאת באופן זמני) .
שלום. אני סטודנט בגיל 25. משתדל לעשות ספורט ולאכול בריא ללא בעיות בריאותיות. הבעיה התחילה לפני שנתיים, כתוצאה מרעש קבוע של אחד מהשותפים בשעה 4 בבוקר. בהתחלה לא הייתי מתעורר מהרעש. לאחר מכן הייתי מתעורר וחוזר לישון לאחר שזה התחיל לחזור על עצמו ביקשתי ממנו להפסיק אך ללא כל התייחסות מצידו. עברתי דירה וגיליתי שהבעיה שנוצרה מלווה אותי באופן תמידי. גם שאני ישן 4 שעות בלילה על מנת להיות עייף אני בכל זאת מתעורר מרעש של דלתות או אנשים שהולכים יחפים בבית. כל התעוררות כזאת מלווה בדופק מאוד חזק ועצבים שבא לי לקום ולפרק את מי שעושה את הרעש. בעקבות כך נוצרו ריבים וסכסוכים בדירה שבה התגוררתי. זה היה בתקופת לימודים אינטנסיבית כך שנדרשתי לשינה טובה שנמנעה ממני ובעקבות כך התפקוד הלימודי שלי היה גרוע. היום אני בדירה שקטה יותר אך כל רעש הכי קטן מעיר אותי. שוב אחד השותפים צריך לקום ב4 בבוקר ביום-יום ואני מתעורר אתו. למרות שהוא משתדל לשמור על השקט ובן-אדם עם שינה תקינה לא מתעורר מרעשים כאלו. אני ישן עם אטמים ובכל זאת מתעורר יש לי שמיעה ממש רגישה. ניסיתי לישון עם רעש לבן אך זה לא נותן לנוח כמו שצריך אני מרגיש שמתי שאני יושן אני צריך שקט מוחלט ממש. חשוב לציין שזה קורה רק בשעות 4 בבוקר. למשל אם אני מתעורר ב4 רק ב5 אני מצליח להירדם חזרה ושאני חוזר לישון ממש קשה לי לקום ב8-9. אשמח לקבל פתרון לבעיה.
NEMI שלום. הפרעת שינה כמו שאתה מתאר ושנמשכת כבר חודשים רבים, מחייבת התייחסות מקצועית. יתכן שיש פה צירוף של הרגלי שינה לא נכונים ורקע פסיכולוגי - חרדה. אפשר לתת לך טיפים לשיפור הרגלי השינה, ראה מאמר בנושא זה באתר הכללית בלינק: http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/tips_for_better_sleep.aspx . ייתכן ותוכל לשפר את מצבך באמצעות ההצעות שבכתבה. במידה ולא חל שיפור לדעתי עליך לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. זהו טיפול אשר מבקש לחולל שינוי באמצעות שינוי בדפוסי ההתנהגויות, לצד שינוי דפוסי חשיבה בעיתיים. טיפול קוגניטיבי מכוון לשנות את דפוסי השינה הבעייתיים באמצעות שינוי הרגלי השינה וסביבת השינה, לצד ארגון מחודש של המחשבות סביב השינה.
קודם כל תודה רבה על ההתייחסות הרצינית. אני אקרא את הכתבה ששלחת לי ובנוסף אוסיף דלת במעבר הבית למניעת רעש. במידה ולא יחול שיפור כנראה שאפנה לרופא מקצועי לצורך התייעצות נוספת. תודה רבה!
שלום רב, אני סובל מנחירות קשות כבר מספר שנים. אציין כי אני תמיד מתעורר עייף וחסר אנרגיה מהשינה. ללא קשר האף שלי סתום ואיני נושם כמעט מהאף. ייתכן כי העייפות נגרמת כתוצאה מהנחירות ובעיות נשימה בשינה? אם כן כיצד ניתן לפתור זאת..? ראיתי פתרון באינטרנט שנקרא סנוריפיקס. (מצורף הלינק). http://forwellness.co.il/Home/Advertorialsnorifix1?utm_source=Facebook&utm_medium=World&utm_term=NoTargetingCPC&utm_content=StopSnoringWithWorldsNewProduct+WomenTouchNose&utm_campaign=WebsiteConversions1 אני לא רוצה לבזבז סתם כסף על פתרונות שאינם עובדים, אשמח לקבל חוות דעתך מה יכול לעזור לי בנושא.
יש קשר בין נחירות ועייפות וחבל שאתה סוחב בעיה זו שנים ולא מטפל בה ביסודיות. האביזר שציינת כמו רבים אחרים אינו מהימן מספיק ועליך לבקש קודם הפניה מרופא המשפחה למעבדת שינה.רק לאחר אבחון והתייעצות עם מומחה תוכל לקבל חוות דעת מה מתאים לך.
החלטתי לתת לך פתרון זמני שלי הוא עזר. מאחר ותהליך האבחון יכול להמשך הרבה זמן הכנס ללינק שלי ; http://tamirc88.wixsite.com/tamir-anti-snoring יש שם מספר מקומות בסין בהם תוכל להזמין התקן נגד נחירות שמחירו 10-20 שח. זהו התקן שמחקה את ההתקן הדנטלי המותקן ע"י רופאי שיניים שיעילותו נגד נחירות הוכחה.
שלום האם יש בעיה לישון עם אטמי אוזניים?? אמרו לי שהאוזן צריכה לנשום.. יש אטמי אוזניים עם פילטר האם הם טובים יותר? תודה רבה
אמונה שלום אטמי אוזניים בשימוש ממושך עלולים לגרום נזק ויש להתייעץ עם רופא במקרה כזה. אטמים עם פילטר יקרים הרבה יותר ומאפשרים את ויסות עוצמת הצליל הנקלט ומתאימים למוסיקאים הנחשפים לעוצמות צליל גבוהות. לשינה לדעתי מספיק אטם מחומר איכותי. ניתן להשיגם במכוני שמיעה.
שלום רב. אני בת 36 בריאה. לפני כחודשיים נתקלתי לראשונה בנדודי שינה שערכו חמישה ימים שנרדמתי ב 4 לפנות בוקר וזה חלף מעצמו. ולפני שבוע שוב זה חזר, אני כבר שבוע עם כדורים התחלתי עם טונייט ללא מרשם שלא סייע ועברתי מאתמול לברוטיזולם. שמתי לב שבפעם הקודמת זה החל בביוץ והפעם במחזור. ילדתי לפני 10 חודשים וכבר תקופה ארוכה שאני מתעוררת בין 4-5 פעמים בלילה בשביל התינוק, למרות שאני לא מניקה. אני לא בדיכאון או סטרס, אבל המצב כן מכניס אותי לחרדה וסטרס. מה לדעתך הגורם? האם זה יחלוף מהר? האם הכדור שינה יסייע לי בלהחזיר את היכולת הירדמות העצמאית שלי ? מה את ממליצה לי לעשות. יש לציין שאני עושה דמיון מודרך והרפיה וגם יוגה לאחרונה גם התחלתי פעילות גופנית וזה לא ממש עוזר. אני ממש לא רוצה הרגלי שינה על בסיס כדורים. מה לעשות ? תודה רבה
תשובתי מתייחסת לשני אספקטים: בעיות השינה שלך ואלו של תינוקך. בעיית המחזור אצל נשים ידועה ויכולה לגרום להפרעת שינה, אך התמשכותה אצלך ונטילת כדורים מעידה שמשהו השתבש במנגנון השינה שלך. כדורים יכולים להיות פתרון זמני אך, בטווח הארוך הם מאבדים מהאפקטיביות שלהם ולא פשוט להיגמל מהם. לגכי תינוקך בגיל 10 חודשים הוא צריך כבר בעזרתך לסגל לעצמו הרגלי שינה טובים יותר על ידי חשיפה ממושכת יותר לאור בשעות הבוקר ואחר הצהריים. להכניס אותו יותר ויותר למשמעת שינה על ידי הליכה לשינה והשכמה בשעות קבועות. ראי התייחסות לכך במאמר באתר של הכללית : http://www.clalit.co.il/he/your_health/kids/baby/Pages/thebabysleep.aspx לגביך המצב אותו את מתארת יכול להיגרם משתי סיבות. ראשית יתכן שאת נמצאת במצב של עוררות יתר ואינך עייפה מספיק. ההתעוררויות מספר פעמים בלילה גורמת לכך שאת עייפה וישנונית יותר ביום שאחר כך ונוטה להרדם ביום מרוב עייפות מדי פעם. מצב כזה גורם לך לקשיי הרדמות ולבעיות שינה בלילה. שנית יתכן שאת נמצאת במצב של חרדה. אפשר לנקוט במספר צעדים באמצעות אימוץ הרגלי עירנות/שינה (נקרא לזה "היגיינת שינה") כדי לנסות לצאת מהמצב בו את נמצאת. הקפידי מעתה ואילך ללכת לישון ולהתעורר בשעות קבועות. רצוי לישון כ-8 שעות ביממה על פי גילך. לא לנוח בצהריים יותר מ-20 דקות (לא לישון). את מנוחת הצהריים יש ללוות ב"תרגילי נשימה". היכנסי ליוטיוב ועשי חיפוש בנושא זה ותוכלי לראות שם הדגמות לכך. רצוי להפסיק לראות טלוויזיה כשעה לפני השינה וכן לא לעשות פעולות מאומצות כשעתיים לפני השינה. רצוי כמובן לא לשתות קפה וקולה מספר שעות לפני השינה. בקשר ל"היגיינת שינה" ראי מאמר בנושא זה בלינק: http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/tips_for_better_sleep.aspx ביוטיוב תוכלי גם ראות סרטונים ל"טיפול בחרדה". נסי לעשות תרגילים גם בנושא זה. אם לאחר תקופה של מספר שבועות מצבך אינו משתפר כדאי לפנות למטפל קוגניטיבי מקצועי בתחום השינה וכדאי גם לפנות לרופא משפחה כדי לשלול בעיות רפואיות אחרות.
בשנה האחרונה היו לי הרבה יקיצות בלילה לצורך התפנות לפיפי. העניין הוא שפיתחתי הרגל מוזר לישון על הבטן שכפות הידיים נמצאות על הבטן באזור הטבור איפה שהשלפוחית נמצאת. ואני חושב שזה פשוט מפעיל לחץ על השלפוחית שגורם לי לקום להשתין. חשבתי ללכת לאורולוג או מכון שינה שיבדוק את הבעיה, אבל לפני הייתי רוצה לדעת איך אפשר לשלוט על כפות הידיים שלי שלא יבואו לבטן באמצע השינה? כל תנוחה אחרת מלבד שינה על הבטן עם כפות ידיים שלוחצות את הבטן אני לא מצליח להרדם. יש הצעות?
רוני שלום אנשים רבים ישנים על הבטן ולא ידוע על בעיות בהטלת שתן כתוצאה מכך. הנחת היד על אזור השלפוחית לא יכולה לגרום ללחץ נוסף כזה, שיוכל לגרום למה שאתה מתאר. זה לא נשמע הגיוני. נסה להפסיק לשתות כ - 2-3 שעות לפני השינה. כן כדאי לפנות לאורולוג אם התופעה נמשכת.
1.אתה לא חושב שלאנשים שישנים על הצד או על הגב יש פחות נטייה להתעורר לצורך מתן שתן מאנשים שישנים על הבטן? פשוט נישמע לי הגיוני שהמיזרן או הכף יד מגרים את השלפוחית יותר מאשר אין עלייה לחץ(ישינה על הצד או ע הגב) 2.השאלה היא האם אתה חושב שהיקיצות הן בגלל השתן ולא בגלל משהו אחר. הרי גם שהייתי קטן ברגע שהתעוררתי (מצעקות או מטלפון) הייתי בכל מקרה צריך לקום לשירותים לצורך מתן שתן, אז לא ברור אם זה מה שמעיר אותי לכן הדילמה היא בין אורולוג לבין מעבדת שינה. מה אתה אומר? 3.האם יקיצה אחת בלילה דורשת בדיקה או רק שמדובר מפעמיים ומעלה?
שלום רב כל לילה אני מתעוררת להניק את התינוקת שלי בין 2 ל 3 לפנות בוקר. כל ההנקה וההחזרה שלה לישון אורכת כחצי שעה פלוס מינוס ובמהלכה אני יושבת בחדרה, ללא מכשיר נייד או כל הסחת דעת, עם אור קטן. עם זאת, אני לא מצליחה לחזור לישון ומוצאת עצמי במיטה מסתובבת בעיניים עצומות מצד לצד, ראש מלא מחשבות מיותרות במשך שעות. לפעמים נרדמת לקראת 5 או 6 אבל כבר צריכה לקום ולהתחיל את היום. כיצד ניתן לפתור זאת ? האם קיים טיפול תרופתי כלשהו שיכול להקל עליי בהרדמות? אשמח לשמוע עצה, תודה.
גלית שלום . המצב אותו את מתארת יכול להיגרם משתי סיבות. ראשית יתכן שאת נמצאת במצב של עוררות יתר ואינך עייפה מספיק מה שגורם לכך שההתעוררות בלילה להנקה גורמת לכך שאחר כך קשה לך להרדם. שנית יתכן שאת נמצאת במצב של חרדה שאותו את מתארת כהתעסקות ממושכת במחשבות מיותרות. אפשר לנקוט במספר צעדים באמצעות אימוץ הרגלי עירנות/שינה (נקרא לזה "היגיינת שינה") כדי לנסות לצאת מהמצב בו את נמצאת. הקפידי מעתה ואילך ללכת לישון ולהתעורר בשעות קבועות. רצוי לישון כ-8 שעות ביממה על פי גילך. לא לנוח בצהריים יותר מ-20 דקות (לא לישון). את מנוחת הצהריים יש ללוות ב"תרגילי נשימה". הכנסי ליוטיוב ועשי חיפוש בנושא זה ותוכלי לראות שם הדגמות לכך. רצוי להפסיק לראות טלוויזיה כשעה לפני השינה וכן לא לעשות פעולות מאומצות כשעתיים לפני השינה. רצוי כמובן לא לשתות קפה וקולה מספר שעות לפני השינה. בקשר ל"היגיינת שינה" ראי מאמר בנושא זה בלינק: http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/tips_for_better_sleep.aspx ביוטיוב תוכלי גם ראות סרטונים ל"טיפול בחרדה". נסי לעשות תרגילים גם בנושא זה. אם לאחר תקופה של מספר שבועות מצבך אינו משתפר כדאי לפנות למטפל קוגניטיבי מקצועי בתחום השינה וכדאי גם לפנות לרופא משפחה כדי לשלול בעיות רפואיות אחרות.
שלום, אני תלמיד תיכון בן 18 בתקופת בגרויות כרגע. סובל כבר הרבה זמן בבעיות שינה. קורה לי הרבה פעמים שאני הולך לישון בשעה 00:00 וקם בשעה 04:00 ומרגיש שלא ישנתי בכלל בפרק הזמן הזה.. כאילו שרק עצמתי עיניים. אשמח אם תנסו לאפיין את הבעיה. תודה מראש,יוסי
יוסי שלום. כדי לקבוע בוודאות מהי בעיית השינה שלך יש צורך בבדיקה של מעבדת שינה. עכ"פ מתיאור דבריך וכדי לנסות לעזור לך ולהקל עליך במיידי לפני שאתה פונה לאבחון ברצוני לתת לך מספר עצות. ראשית לגבי הטענה שלך שאינך ישן שעות, ברצוני לספר לך שנושא כזה נבדק לפני מספר שנים על קבוצת סטודנטים שטענו גם הם שאינם ישנים מספיק. מבדיקת תוצאות מעבדת השינה שלהם התברר שרובם ישנים הרבה יותר שעות ממה שטענו ומשהוצגו להם תוצאות הבדיקה חל אצל חלק גדול מהם שיפור ניכר בשינה. הסק בעצמך את המסקנות ממחקר זה. טבעי גם שתקופת הבגרויות היא תקופה לחוצה ועליך לנקוט במספר צעדים באמצעות אימוץ הרגלי עירנות/שינה (נקרא לזה "היגיינת שינה"). הקפד מעתה ואילך ללכת לישון ולהתעורר בשעות קבועות. רצוי לישון כ-8 שעות ביממה על פי גילך. לא לנוח בצהריים יותר מ-20 דקות (לא לישון). את מנוחת הצהריים לווה ב"תרגילי נשימה". הכנס ליוטיוב ועשה חיפוש בנושא זה ותוכל לראות שם הדגמות לכך. רצוי להפסיק לראות טלוויזיה כשעה לפני השינה וכן לא לעשות פעולות מאומצות כשעתיים לפני השינה. רצוי כמובן לא לשתות קפה וקולה מספר שעות לפני השינה. בקשר ל"היגיינת שינה" ראה מאמר בנושא בלינק: http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/tips_for_better_sleep.aspx אם לאחר תקופה של מספר שבועות מצבך אינו משתפר כדאי לפנות למטפל קוגניטיבי מקצועי בתחום השינה וכדאי גם לפנות לרופא משפחה כדי לשלול בעיות רפואיות אחרות.
אני כבת 32 בריאה למעט תת פעילות בלוטת התריס אך מאוזנת....ב3-4 חודשים האחרונים כמה שאני ישנה זה לא מספק אותי ובמשך היום מרגישה עייפות, ולכן זה לא משנה אם אני ישנה 3 שעות או 10 שעות.... העייפות הזו נורא מפריעה לי .... ידוע לי שאני ישנה עם פה פתוח ואניח קמה מדי פעם לשתות בגלל שאני מרגישה שהלשון מתקשה... נגשתי לא.א.ג. ונאמר לי כי הכל תקין וגם המחיצות תקינות... במה אני יכולה להיעזר עם העייפות הזו... שמגבילה אותי בתפקוד היומי..
חיה שלום. על פי תאור דבריך נראה לי שבעיתך אינה קשורה בשינה ומתאימה יותר לתסמונת העייפות הכרונית. אני אומר זאת בזהירות גדולה ועליך לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה לרופא המתמחה בתחום זה. בהתייעצות עם רופא המשפחה תוכלי להתחיל תהליך לטיפול בבעיה זו. ברצוני להפנותך למאמר הדן בענין זה בכתובת : http://www.ima-adama.co.il/articles/article.asp?articleId=203 המציג את הנושא ושיטת הטיפול בבעיה זו. הכותבת היא נטורופטית ואין בהפניה זו כדי להמליץ עליה מאחר ואיני מכיר אותה, אך החומר מוצג שם בצורה ברורה ומאד מאלפת.
אני מבינה שבזה לא פורום של רופאים אך בכל זאת אשאל בדום נשימה קל האם התקן דנטלי עוזר ?האם קשה להסתגל אליו?האם חייב מסיכה על הפנים מכשיר CPAP?
לילית שלום. דום נשימה קל מוגדר כ- 15-5 אירועים נשימתיים חסימתיים בשעה. במצב זה אין צורך ב-CPAP וניתן לעשות מספר פעולות : הפחתת משקל (אם קיים עודף משקל). הגבלת צריכת האלכוהול. הפסקת עישון ( למעשנים). הימנעות מנטילת תרופות שינה או תרופות נוגדות חרדה. שינוי תנוחת השינה. עדיפה שינה על הצד. התקן דנטלי יכול לעזור מאד אך ההתרגלות אליו קשה אך שווה את המאמץ. ראי את התשובה שנתתי בפורום זה לדוידי הנמצאת בדיוק לפני פנייתך. הוא פנה אלי עם בעיה זהה לשלך. אני מפרט שם את נסיוני עם ההתקן הדנטלי. נוסף על כך יש לי דף נחיתה באינטרנט בכתובת: http://tamirc88.wix.com/tamir-anti-snoring שבו אני מדגים את ההתקן הדנטלי הסיני וכן מספר קישורים באיביי ובאליאקספרס בהם ניתן לרכוש אותו. קיים גם התקן נוסף המתלבש על הלשון אך על פי נסיוני אני ממליץ על ההתקן הדנטלי המורכב על השיניים. כל טוב ובהצלחה.
שלום. ראיתי בפורום שלך המלצה והתייחסות להתקן דנטלי. יש לי בעית נחירות קשה. השינה שלי מאד לא טובה. ביום אני קם על צד שמאל עם ראש תפוס. איני עירני מספיק ואני נוטה להרדם במשך היום. הופניתי על ידי רופא המשפחה למעבדת שינה ובין השאר הומלץ לי לעשות התקן דנטלי. האם אתה ממליץ לעשות את ההתקן ? אל מי כדאי לפנות. לאילו תוצאות ניתן לצפות?
דוידי שלום. מניסיוני שלי לבד אני יכול להעיד שההתקן הדנטלי שינה את חיי לחיוב ואני אומר תודה כל יום על כך שרכשתי אותו. בלילה ששכחתי בטעות להרכיבו הבוקר שלמחרת גרוע וברוב המקרים אני מתעורר באמצע הלילה בגלל נחירות. עלי לציין שההתרגלות אליו בהתחלה הייתה קשה מאד, אך היא הייתה שווה את המאמץ והסבל. לדעתי, שוב מניסיוני בעיות השינה שנוצרות בגלל הנחירות לא נפתרות לגמרי על ידי ההתקן ואצלי אני מקפיד בנוסף גם על מנוחת צהריים של 20 דקות (לא שינה) שמלווה ב"תרגילי נשימה". ראה סרטוני הדגמה ביו טיוב בנושא זה. יחד עם זאת אני מקפיד גם על מספר הרגלי שינה נכונים שסיגלתי לי, מה שנקרא "היגיינת שינה". עשה חיפוש בגוגל בנושא זה. לסיום מחירו של ההתקן כ-4000-5000 ש"ח ואת שלי עשיתי לפני כ-10 שנים במרפאת השיניים שליד אוניברסיטת תל-אביב. יחד עם זאת קיים היום בשוק התקן דומה. אני משתמש בו לעיתים והוא מאד יעיל. ההבדל הוא שניתן לרכוש אותו בסין במחיר של כ- 8 שח כולל משלוח, כדאי לנסות להתחיל איתו ואז להזמין את ההתקן המקצועי אצל רופא שיניים. יש לי דף נחיתה באינטרנט בכתובת: http://tamirc88.wix.com/tamir-anti-snoring שבו אני מדגים את ההתקן הסיני וכן מספר קישורים באיביי ובאליאקספרס בהם ניתן לרכוש אותו.
אני בת 58. נוחרת גם עם פה סגור, מה שבעבר לא היה . כתוצאה מתקופה לחוצה וקשה. שבה ישנתי עם כדור שינה בקושי 3 שעות בלילה. ועכשיו כל פעם שיש משהו שמפריע לי קצת, ולא פתור, אני בכלל לא יכולה לישון. ולהרדם, אפילו שאני לא מודעת לבעיות... גם יש נחירות שהשאלה איך נפטרים מהם??!! אשמח לעזרתך.
אורלי שלום על פי תיאורך מצבך מחייב בדיקה ואבחון במעבדת שינה. נחירות קשורות במעברי האויר בחלקי הלע העליונים והאף והפתרונות לא פשוטים. לאחר האבחון והתייעצות עם רופא א.א.גרון ניתן לנסות למצוא פתרון. באופן זמני להקלת המצב יש ללמוד לישון על הצד. להשתדל עד כמה שאפשר לא לישון במשך היום. לעשות מנוחה של לא יותר מ- 20 דקות בשעות הצהריים בליווי תרגילי נשימה( הקלידי חיפוש ביוטיוב להדגמות בנושא זה). כן יש לעשות מספר צעדים הקשורים ב"שיפור היגיינת השינה". חפשי בגוגל כתבות בתחום זה. כל טוב ובהצלחה.
שלום אורלי ראיתי לנכון להוסיף דברים כדי לתת תמונה יותר שלמה בנושא זה. לאחר אבחון במעבדת שינה הומלץ לי בין השאר להתקין התקן דנטלי נגד נחירות. הייתה גם אפשרות לניתוח, אך החלטתי להתחיל עם ההתקן. היום אני אחרי 10 שנים של שימוש ועלי לציין שלמרות הרבה סבל של התרגלות אלין בהתחלה הוא שינה לי את החיים. אני מרגיש טוב בבוקר, ובשילוב הטכניקות שציינתי בפוסט הקודם אליך הימים שלי מצויינים.
איני ישנה כלל בצהריים. ואני ישנה על הצד.... ובכל זאת...בקושי 5 שעות בלילה, עם הרבה התעוררויות, ואני שואפת להגיע ל- 8 שעות בלילה. שאז אני מרגישה הרבה יותר טוב משך היום. אז איך עושים את זה?
שלום...לא מזמן אובחנתי במעבדת שינה בגלל ששנים אני לא מצליחה להירדם בלילה אלא ב4 בבוקר ואחרי זה כל היום נרדמת ולא יכולה לתפקד..במעבדת שינה קבעו שהיעילות שינה שלי היא 14 אחוז ושיש לי הפרעה בתזמון השינה וישנוניות נתנו לי מלטונין ..סטינולוקס וואבן אני לוקחת כבר זמן רב כבר לא משפיעים עלי יותר רציתי לשאול..בסופי שבוע בגלל שאני יוצאת אני לוקחת מלטונין ב4 בבוקר והוא לא משפיע עליי יותר ...ורציתי לשאול איזה כדור שינה מתאים לבעיה הזאת..האם בונדרומין או משהו אחר?
ספיר שלום מצב של ישנוניות, עירנות יתר ושיבוש מחזור השינה לא יפתרו על ידי כדורי שינה. יחד עם עייפות היתר וההרדמויות התכופות במשך היום לסרוגין זהו מצב בלתי נסבל שאני סבלתי ממנו תקופה מסוימת וכדורי השינה שלקחתי עזרו לי לישון שעה או שעתיים ואז שוב התעוררתי. גם כדורי הרגעה לא יעזרו במצב זה. עליך לפנות לרופא המשפחה ולקבל הפניה לרופא מומחה לבעיות שינה, כדי לקבל טיפול מקיף ויסודי לבעייתך. טיפול במלטונין במצבך מחייב התייחסות טיפולית מורכבת וצריך לשלבו עם מתן קפאין וכן שימוש בתכשירים מעוררים. כן יש לטפל בבעיות התנהגותיות ושינוי הגיינת השינה במשולב עםי יעוץ ספציפי לגבי תכנון שעות השינה והערנות.
דר שלום רב בני בן 4 וחצי , בשבועות האחרונים שמתי לב שיש לו קפיצות קטנות בגוף מתוך שינה , כל פעם במקום אחר, זה יכול להיות בכתף ביד או ברגל . יש לציין שהשינה שלו לא רגועה מאז שהיה תינוק רוב הלילה הוא מתהפך מצד לצד ומגיע לפעמים מקצה המיטה לקצה השני . פניתי לרופא המשפחה שאמר שאין צורך בבדיקות . אני מאד לחוצה ולא רגועה מזה שבועות וחווה התקפי חרדה , חייבת לציין שאני מאובחנת כהיפוכנדרית . אשמח לתשובתך והרגעתך...תודה רבה.
שיר שלום ראשית עלי לציין שאיני רופא ואני נותן ייעוץ על סמך נסיוני והידע שרכשתי בתחום הפרעות שינה. צר לי אך איני מייעץ לגבי ילדים קטנים אלא רק למתבגרים ולמבוגרים.באתר דוקטורס יש פורום שנותן מענה לילדים קטנים. נסי שם.
שלום, במשך שנתיים שלמות עבדתי בעבודה לילית. העבודה הייתה משעה 11 בלילה עד 6 בבוקר . בערך בשעה 7-8 בבוקר הייתי נכנס למיטה והייתי קם ב4-5 אחר הצהריים.השינה הייתה שינה רגילה וטבעית שכללה יקיצה אחת לשירותים במקסימום. ולא הרגשתי עם זה אף פעם בעיה כמו שאנשים אומרים ששינה של בוקר יותר בריאה משינה של לילה. אני כבר מנסה חודשיים שלמים להחזיר את השינה שלי לבוקר אבל שום דבר מהדברים שניסיתי לא הלך. 1.ניסיתי לקחת כדור בלילה ולהירדם(סטילנוקס). ואמנם הצלחתי להירדם ל7 שעות ולקום בבוקר, אך השינה הייתה מאוד שטחית ומה שקרה בעצם זה שב4 בצהריים הייתי גמור ונרדמתי ל3 שעות , ואז חזרתי כרגיל להירדם במינימום 6 בבוקר. 2. ניסיתי לשים שעון מעורר ובמקום לקום ב4 בצהריים כמו שאני רגיל קמתי ב12 בצהריים בתקווה לרדת ככה ל11 ו10 בבוקר, אך אחרי שקמתי עם השעון כבר אחר הצהריים הייתי גמור והשלמתי את ה3 שעות בצהריים, ואז שוב חזרתי להרדם במינימום 6 בבוקר. 3. כרגע המצב החמיר. אני מנסה איחור מתמיד של זמן השינה. כלומר אני מנסה למשוך את היקיצה שלי ללילה במקום בצהריים ואז לעבור לבוקר בדילוגים,אך גם פה אני נכשל. כי השעות השינה שלי כל הזמן מתפצלות ל2 פרקים ביממה . כלומר ביום א משכתי את השעת הירדמות ל11 בבוקר וקמתי ב5 בערב. אך נרדמתי מ4 בלילה עד 6 בבוקר. ויום למחרת משכתי ל1 בצהריים וקמתי ב8 בערב, אך נירדמתי מ7 בבוקר עד 11 בצהריים. אני מקווה שהבנת את הדוגמא. מה אפשר לעשות בשביל לפתור את הבעיה? חשבתי על כדור מלטונין, אבל לא רוצים להביא לי בבתי מרקחת כי אומרים שזה לגילאי 55 ומעלה. חוץ מזה אובד עצות.
הטיפול שאתה צריך לעשות צריך לכולל שינוים בהתנהגות וטיפול תרופתי. יש צורך בהקפדה על שעות שינה קבועות, כולל בסופי שבוע. השינויים שאתה מנסה לעשות בשעות השינה והערנות הם בכיוון הנכון ויחד עם הטיפול התרופתי יאפשרו לך להיכנס למנגנון ביולוגי תקין של שנה/ערנות. עליך להתייעץ עם רופא המשפחה ולדעתי כדאי לך לבקש ממנו הפניה למומחה לשינה. הוא יוכל לתת לך מלטונין וגם תוכל קבל יעוץ ספציפי לגבי תכנון שעות השינה והערנות וגם לקבל תרופה לשיפור מצב הערנות ולמניעת ישנוניות במשך היום. יש להקפיד על חשיפה לאור השמש בשעות הבוקר ובמשך היום כדי לשפר את הערנות. מאידך יש צורך בהחשכה מלאכותית של חדר השינה על ידי וילונות אטומים כדי לשפר את השינה. צריכת קפאין במהלך היום מומלצת. ניתן לצרוך מינון נמוך לשיפור הערנות. כתחליף ניתן לשתות מספר כוסות קפה. כדי לשפר את התפקוד בגלל ישנוניות עודפת, ניתן גם להשתמש בתכשירים מעוררים אותם ניתן לקבל על ידי מרשם רופא. מתן מלטונין כשעה-שעתיים לפני שעת השינה כטיפול תרופתי יכול לשמש גם כמרכיב של הירדמות והשראת שינה וגם כמרכיב להורדת ערנות.
בסווף הצלחתי להסתדר. הפכתי את השעון: מלקום בצהריים עברתי לקום בערבים ואז בלילות והיום הצלחתי לקום בבוקר כנראה לא הייתה לי את פאזת השינה הדחוייה, פשוט ההרגל הרע שלי השתלט עליי. לגבי המלטונין כמה מינון אתה ממליץ?
שלום, שמתי לב כשאני נרדמת בשכיבה על הגב, יש לי לחץ באיזור החזה והדופק שלי מאיץ.. כל זה גורם לי לאי שקט ולהתעוררות מהירה בבהלה. אשמח להבין מהן הסיבות לכך וכיצד ניתן לטפל.. תודה
שלום me. על פניו ומתאור דבריך נראה שיש לך בעיה של דום נשימה בשינה, שנוצרה בגלל היצרות של דרכי הנשימה העליונות. כדי לקבוע זאת בוודאות יש לשלול בעיה קרדיאלית או בעיות פיזיולוגיות אחרות ויש לפנות לרופא המשפחה בקשר לכך. במידה ואין לך בעיות כאלו יש לברר באם קיימת בעיה של עודף משקל וניתן להקל על מצבך על ידי ירידה במשקל. נוסף על כך יש ללמוד לישון על הצד ולא על הגב. שינה על הצד הוכחה מחקרית כתנוחה הטובה ביותר למעבר אוויר חופשי יותר בזמן השינה. הדבר החשוב ביותר במצבך הוא לפנות באnצעות רופא המשפחה למעבדת שינה כדי לברר בצורה יסודית באם קיימת הפרעת שינה ובאיזו דרגה. כדאי גם שתכנסי לתשובה שנתתי בפורום זה ליצחקי בתאריך 31.10.15
הי, איני סובלת מעודף משקל ועד כמה שידוע לי אין לי בעיות קרדיולוגיות. אני בת 31 ואחרי 3 לידות.. מה שכן כשאני חושבת על זה לעומק, הבעיה החלה אחרי טראומת חרדה שעברתי ושנה אחרי הלידה הראשונה.. פתאום כשהייתי נרדמת על הגב הייתי מתעוררת בבהלה והיה לי לחץ בראש, כמו דפיקות קלות כאלה שעוררו אצלי את החרדה.. האם לדעתך זה עניין פתיר שכדאי לבדוק במעבדת שינה? שוב תודה..
אני בן 24 וכבר שנים אני סובל מבעיה של עייפות יתר ביום שמלווה לעיתים בדפיקות לב מואצות, ראש וצוואר תפוסים. בד"כ אין לי שום בעיה להרדם אך כתוצאה מהעייפות אני נאלץ ללכת לישון גם באמצע היום. זה יכול גם להמשך 5 -4 שעות. בלילה אני ישן כ-7 שעות. קשה לי לתפקד במצב הזה ואני לא מצליח לעבוד בעבודה מסודרת. איך אפשר למצוא פתרון לבעיה שלי?
שלום דוד. נראה לי על פי דבריך שצריך לבדוק שתי אפשרויות. ראשית עליך לפנות לרופא המשפחה כדי לשלול בעיות פיזיולוגיות שניתן לגלותן ע"י בדיקות דם ובדיקות נוספות. במדה ולא קיימת בעיה כזו יתכן שאתה סובל מהפרעת שינה שיסודה בשבוש מחזור השינה שלך(או אולי משהו אחר). מקריאת התלונות שלך יתכן שאתה צריך להגדיל את מספר שעות השינה בלילה ולהקטין בצורה דרסטית את מספר שעות השינה ביום וזאת כדי להסדיר את מחזור השינה שלך. אפשרות זו או אולי בעיות אחרות מהן אתה סובל ניתן לאבחן במעבדת שינה. התייעץ עם רופא המשפחה בקשר לכך.
שלום רב, אני חושש יתר על המידה שמה שיש לי זה הפרעות שינה במידה זו או אחרת:, אני בן 22, מצליח להירדם בלילה כמו שצריך ולא מתעורר, חושש וחושב שאין לי שינה כמו שצריך ערבה ועמוקה כמו כולם, אין לי שינה ערבה, והשינה גם כן לא עמוקה בכלל, אני מתעורר כל יום בבוגר מוצף מחשבות ורגשות מבולבל עם מצב רוח ירוד ולחץ נפשי כולל לחץ בחזה, מרגיש שאני מתפוצץ, יתר על כן אני תשוש בלי אנרגיה ואין לי כוח לעשות שום דבר, מלווה בתסמינים של הפרעות קשב וריכוז, אבל כשאני ישן צהריים תנומה קלה של עד שעה או חצי, אני מתעורר מפוקס, נורמאלי ומסוגל להמשיך במטלות היום עם מצב רוח, האם זה מתאר אולי מצב של הפרעות שינה? האם יש תיאור כמו שלי שמתאים להפרעות שינה בלי התעוררות בלילה או זמן ממושך להירדם, אני נרדם בכמה דקות ספורות בלי להתעורר בלילה, אבל מרגיש שהשינה לא מספקת ולא מספיקה ולא מסוגל להמשיך את היום בגלל שאני תשוש ואין לי כוח ואנרגיה, מלווה בקשיים תפקודיים לאורך כל היום כולל נהיגה והמטלות הבסיסיות ביותר.. אשמח לשמוע טיפים/המלצות/ ודעה בעניין לפני שאני הולך לבדוק את המצב לעומק, חושש שאולי גם ישלי דום נשימה בשינה ונחירות
נשללו ממצעים של חסרים בבדיקות דם כגון ברזל וויטמינים אחרים, הבדיקות דם יצאו תקינות
אז איך זה שאני ישן צהריים הכל פתאום מסתדר, ישלי אנרגיה, אני ישן בלילה שעות די קבועות למשך 8 שעות, קם בבוקר קבוע עם לחץ בחזה ולחץ נפשי,מבולבל, מוצף רגשות ומחשבות, תשוש וחסר אנרגיה מרגיש שאני לא ישן מספיק טוב ועמוק על מנת לעכל מחשבות.. מנסה לשלול לחץ דם נמוך או גבוהה וכן הפרעות שינה קשה לי לעשות את מטלות היום יום, ובטח שאם זה בחשיבה אז יותר גרוע, לקרוא, לכתוב, להסיק דברים, ומן התנהגות של הפרעות קשב וריכוז אבל ריטלין ודומיו לא עוזרים, הם מכניסים אותי לדאון יותר
תומר שלום. ע"פ נסיוני ומתאור דבריך נראה לי שאיכות השינה שלך ירודה ויתכן מאד כפי שאתה טוען, שאתה סובל מנחירות יחד עם תופעה של דום נשימה בשינה וזהו הגורם להרגשה הרעה, לתשישות ולבעיות התפקוד. כדאי לעשות בהקדם בדיקה במעבדת שינה. אפשר להקל על התופעה ע"י כך שתתחיל לישון על הצד ולא על הגב או הבטן. יש גם שמנים ארומטיים שמקילים על הנשימה והנחירות. להתייעץ עם נטורופאט או בחנויות טבע.
אני טוען שאני ישן ונרדם היטב, אבל לא רדום מספיק טוב, לא עמוק בשפה פשוטה
אני בת 65 ויש לי בעיות בשינה כבר מספר שנים. עלי לציין שאיני סובלת ממחלות פרט לכולסטרול וירידה קלה בצפיפות העצם. אני נרדמת די בקלות, אך מתעוררת כל יום בסביבות 4.00 לפנות בוקר. כאשר אני הולכת לישון מוקדם יותר זה גורם לי להתעורר מוקדם יותר, כך שאני נמצאת כל הזמן במעגל של שינה לא סדירה ואני מצליחה לישון מקסימום 5 שעות בלילה. כתוצאה מכך אני סובלת מתשישות כרונית והתפקוד שלי ביום יום גרוע. נוסף על כך יש לי נחירות בשינה שגם הן מפריעות לאיכות השינה שלי. בגלל התשישות הגדולה אני נוטה לישון מדי פעם בצהריים כ-40 דקות. איך אפשר לשפר את המצב.
יהודית שלום מתאור דבריך עולה תמונה ברורה של שיבוש במחזור השינה והעירנות שלך. את נמצאת במצב של עירנות יתר, אינך עיפה מספיק כשאת הולכת לישון ולכן קמה מוקדם מדי. ראשית עליך לבחור בשעות קימה ושינה קבועות כך שיהיו לך 6 או 7 שעות שינה ולא יותר. שנית הפסיקי עם שנת הצהריים ונסי לעשות הפסקת מנוחה של כ- 20 דקות ולשלב את זה עם תרגילי נשימה. זה יתן לך אנרגיות להמשך היום.ראי סרטונים בנושא זה ביוטיוב. שלישית יש לשלב גם מהלכים מתחום של היגיינת שינה כמו עמעום אורות לפני השינה. לא לצרוך קפאין משעות הצהריים. לא לעשות פעילות גופנית מאומצת בשעות הערב. עשי חיפוש בנושא זה בגוגל. השינה שלך אמורה להשתפר באופן משמעותי תוך מספר ימים בעקבות צעדים אלו. אם למרות זאת אין שיפור משמעותי יש לשקול בדיקה במעבדת שינה. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ איבחון וטיפול רפואי
שלום, אני בן 36 ובלי בעיות בריאותיות משמעותיות. בתקופה האחרונה יש לי בעיה שחוזרת על עצמה של התכווצויות חזקות בעיקר בחלק העליון של הגוף וזה קורה בדרך כלל מיד אחרי שאני נרדם. כתוצאה מכך קשה לי לחזור למהלך שינה תקין ולוקח לי המון זמן לחזור לשינה רגילה. אני עכשיו בתקופה קצת קשה בעבודה מאחר ויש לי סכסוך עם המעסיק שלי וזה גורם לי להיות מתוח ויחד עם העובדה שאיני ישן מספיק זה מביא אותי למצב שבו אני נמצא רוב היום בעייפות גדולה ומצב הרוח שלי מדוכדך. איך אפשר לצאת מהמצב הזה ולשפר את השינה?
התופעה של התכווצויות וקפיצות של הגוף שזה סוג של טיק בלתי נשלט אינו ניתן תמיד להסבר רפואי והסיבות לכך לא ידועות. ניתן לעיתים לקשר את זה למתח נפשי ויתכן על פי דבריך שאצלך זה נגרם כתוצאה מהבעיות שיש לך בעבודה. אם אכן זה כך ניתן ע''י תרגילי נשימה והרפייה לפני השינה וגם במשך היום לגרום לרגיעה של הגוף ולהפסקת תופעת ההתכווצויות הבלתי רצונית. הכנס ליוטיוב ובלשונית החיפוש רשום תרגילי נשימה ותוכל למצוא הרבה סירטונים בנושא זה. ראה גם כתבה בלווי סירטון הדרכה באתר קופ''ח כללית שחלק ממנה עוסק בתחום זה בלינק : http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/mental_health/Pages/stress_and_your_health.aspx כדאי במצבך גם לנקוט צעדים לשיפור הייגינת השינה ראה בלינק: http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/tips_for_better_sleep.aspx אם לאחר תקופה שבוע עד שבועיים מצבך אינו משתפר כדאי לפנות למטפל קוגניטיבי מקצועי בתחום השינה וכדאי גם לפנות לרופא משפחה כדי לשלול בעיות רפואיות אחרות. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ אבחון וטיפול רפואי
שלום , יש לי הפרעות שינה די מוזרות אני מוכרח לציין , הכוונה שלי היא: לפני כמעט שנה החלו לי הפרעות שינה והייתי מתעורר כל לילה בערך בין 2-3 בלילה (הקטע המוזר שהשעה הזו היית די קבועה) ומתקשה להירדם לאחר מכן לכשעה-שעה וחצי דבר שדי דופק את כל יום המחרת . עוד דבר שבא לי ביחד עם ההפרעה הזו הייתה סוג של "הירדמות מהירה" , כלומר מהרגע שהגעתי למיטה ולא תמיד אחרי יום מעייף אפילו היו פעמים שהייתי קם ב12 בבוקר יכול לישון צהריים (זה לא היה תמיד ככה רק מקצין) וללכת לישון ב10 בלילה ותוך כמה דקות ספורות העיניים שלי היו נעצמות לבד והייתי נרדם. בפסח בערך הפסיקו לי כמעט לגמרי ההפרעות שינה באופן מפתיע אבל העניין עם ההירדמות מהירה נשאר. עכשיו באמצע החופש הגדול קרו 2 דברים: התחלתי איכשהו לקום באופן קבוע כל לילה להשתין לפחות פעם אחת וזמן קצר לאחר שהתחילה לי הקימה להשתין נעלמה לי ההירדמות המהירה והמצב למעשה התהפך - מאז גם אם לא ישנתי 18 שעות ואני נכנס למיטה - לוקח לי לפחות חצי שעה להירדם ומאוד קשה לי להירדם בכלליות. עכשיו גם כשהתחיל הביצפר לפני כשבוע וחצי חזרו לי ההפרעות שינה ואני שוב למרבה הפלא קם בין השעות 2-3 ומתקשה להירדם. יש לציין כי בחופשים וזמנים שאני לא אמור לקום לביצפר ההפרעות שינה פחות שכיחות וכמעט לא קורות. יש לך מושג מה לעזאזל מתחולל בגוף שלי?! כי ההפרעות הללו מאוד מוזרות
אופיר שלום. אתה מתאר דפוס שינה של נערים/מתבגרים שיכולים לישון 18 שעות רצוף ולהתעורר ולהרגיש עם זה טוב, אך עם העלייה בגיל אתה זקוק לפחות שעות שינה ולמרות זאת אתה ממשיך בהרגלי השינה הישנים. נוסף על כך אתה מציין שבזמן החופשה השינה טובה יותר וכשמתחילה שנת הלימודים ויש עליך אחריות של קימה בזמן ומטלות נוספות השינה משתבשת. כנער מתבגר מוטלות עליך חובות של קימה בזמן, הכנת שיעורים ומטלות נוספות. עליך לקחת את עצמך בידיים ולהקטין את מספר שעות השינה שלך, אחרת אתה לא עייף מספיק ומתקשה להירדם. גם כשאתה נרדם אתה מתעורר באמצע הלילה בגלל שאינך עייף מספיק ושוב מתקשה להרדם. המטלות שיש עליך גורמות לחרדה טבעית ומובנת. שינה מרובה לא תפתור את הבעיה אלא רק תחריף אותה. נסה לישון רק 10-12 שעות וגם פחות. קבע לך שעה שבה אתה הולך לישון וכן שעת השכמה קבועה ותראה שהבעיה שלך תיפתר תוך מספר ימים. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ אבחון וטיפול רפואי
לחיים שלום, איזה טיפול עברת שסייע לך, האם תוכל לשתף ? תודה.
אסנת שלום בתחילת הפורום בעמוד זה יש צילום שלי ולידו המלה המשך. לחצי עליו ושם תוכלי לקרוא אינפורמציה עלי וכן הטיפולים שעברתי. עם את רוצה פרטים נוספים פני דרך המייל שלי [email protected]
לוקח לי לפעמים שעה או יותר להרדם. לעיתים אני מתחילה להתעצבן וזה גורם להגברת הקושי להרדם. נוסף על כך כשאני כבר נרדמת כל שעה וחצי בערך אני מתעוררת ושוב קשה לי להרדם. איך יוצאים ממצב זה? האם כדורי שינה יכולים לעזור
זיווה שלום. הפרעת השינה שלך יכולה לנבוע ממצב חרדתי/דכאוני זמני או מתמשך וכן קיימת אפשרות שנכנסת לתהליך של שיבוש בשעות השינה והערנות שלא תמיד יש לו הסבר. כדורי שינה יכולים להיות רק פתרון זמני לבעיה אך לא יסודי. לדעתי את סובלת מבעיה של עוררות יתר ואת הולכת לישון כשאת לא עייפה מספיק ולכן קשיי ההרדמות. גם כשאת כבר נרדמת העייפות לא גדולה מספיק וזהו הגורם ליקיצות המרובות שיש לך. נסי בנחישות להגיע למחזור של ערנות עד השעה 11-12 בלילה בלי לתפוס מדי פעם דקות של שינה במשך היום ואז לקום בשעה 7 בבוקר בלי לעשות לעצמך הנחות. בשעות הצהריים מומלץ לנמנם 20 דקות. אם תצליחי לאמץ דפוס זה תראי שתוך ימים ספורים תוכלי להגיע לשינה רגילה ללא ההפרעות שתיארת. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ אבחון וטיפול רפואי
שמתי לב שכאשר אני מתוח ותשוש מדי קשה לי מאד להירדם וכן השינה שלי פחות טובה ואני מתעורר פעם או פעמיים באמצע הלילה. האם זה יכול להיגרם בגלל פעילות יתר שלי לפני השינה או שיכולות להיות סיבות נוספות לכך?
אליהו שלום. פעילות יתר לפני השינה ועיסוק בדברים הגורמים לפעילות רבה של המוח ולחץ גדול יותר על מערכת העצבים יכולה לגרום לחלק מהאנשים הפרעות שינה. כדאי להוסיף כאן שפעילות ספורטיבית, ישיבה מול המחשב וצפייה בטלביזיה סמוך לשינה הם לעיתים פעילויות הרסניות שעלולות לפגוע בשינה ולשבש לנו את כל יום המחרת. אם אתה מרגיש מתוח או לחוץ מדי לפני השינה רצוי לא להיכנס למיטה. במקום זאת כדאי לעמעם אורות ולעשות פעולות מרגיעות כמו שמיעת מוסיקה בווליום נמוך, עיסוק בדברים מונוטוניים כמו קיפול בגדים שטיפת כלים, שיחות עם בן הזוג וכו'. זאת במשך כחצי שעה ואולי יותר עד שמרגישים הקלה במתח. שילוב של נשימות ארוכות ושחרורן יכול לעזור מאד להקלת הלחץ.
שלום, אני בן 36. בריא בד"כ, ספורטיבי הליכה מספר פעמים בשבוע, שחיה וכו' בחודשיים האחרונים הגעתי למצב שבו אני מגיע הביתה לאחר העבודה בעייפות טוטאלית ואין לי לא כוח ולא חשק לעשות שום דבר עם עצמי. כתוצאה מכך מיד לאחר ארוחת הערב אני הולך לישון בין 7- 8 בערב. בסביבות 4 5 כל בוקר אני מתעורר ואז אני מנסה להרדם שוב. בד"כ איני מצליח ואני קם מטושטש מעייפות וכל היום אני עם ראש תפוס ועייפות בלתי נשלטת. אני מאד מודאג מהמצב הזה. פניתי לרופא המשפחה והוא הציע לי לפנות למעבדת שינה וכן להתחיל לקחת כדורי שינה. אני כבר מיואש מהמצב הזה. איך אפשר לחזור להרגלי שינה רגילים
גולן שלום. אתה מתאר מצב של שינוי קיצוני בהרגלי שינה שיכול להיגרם בגלל תגובה דיכאונית למצב בו אתה נמצא, בעיה פיזיולוגית או הידרדרות הדרגתית ובלתי מוסברת לדפוסי שינה לא מקובלים. ההמלצה של רופא המשפחה בקשר למעבדת שינה היא נכונה ויכולה לעזור באבחון מצבך. מעבר לכל הדברים שנאמרו קודם אני חושב על סמך נסיוני האישי (מצב השינה שלי בעקבות ניתוח שעברתי היה הרבה יותר גרוע משלך) כי אתה יכול לקחת אחריות למצבך ולהשקיע מאמץ לחזור לשעות שינה רגילות עם כל הסבל הכרוך בכך. ניתן להעזר בכדורי שינה לזמן קצוב כדי להקל על מצבך ולהפסיק מיד כשמצב השינה שלך ישתפר. בלילה לנסות בכל הכוח להיות ער למשל עד 24.00 במידה ואתה מתכונן לקום ב-7.00 בבוקר. מנסיוני אני יודע עד כמה זה קשה אך הכרחי. נסה להעביר את הזמן בשמיעת מוסיקה שיחות וכו' ולהפסיק צפייה בטלוויזיה כשעה לפני השינה. נוסף על כך רצוי לעשות הפסקת נמנום בלבד (לא לישון) של 20 דקות בצהרים כדי לאגור אנרגיה להמשך היום. כן רצוי שתכנס לאינטרנט לפורומים בנושא היגיינת שינה וגם עשה חיפוש בנושא זה בגוגל ונסה ליישם את ההמלצות. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ איבחון וטיפול רפואי...
אני בן 63 ויש לי בעיות שקשורות בדילול הדם, הפרעות קצב ומחסור בוויטמין B-12. בזמן האחרון איני מצליח להירדם לפני השעה 01:00בלילה. השינה שלי קטועה ואני מתעורר מדי פעם ולעיתים זה קורה מהתכווצות וקפיצה לא רצונית של הגוף. רק בשעות הבוקר אני נכנס לשינה עמוקה ואז אני יכול לישון עד 10-11.איך אני יכול לשוב למצב שינה נורמאלי.
יצרת לך דפוס שינה בעייתי שהתמשכותו עלול ליצור בעיות בריאות נוספות או להחמיר את מה שיש לך. עליך לעשות מאמץ לחזור לשעות ערנות/שינה רגילות. אפשר בשלב ראשון אם אתה מתקשה בכך להעזר בתרופות שינה בפיקוח של רופא המשפחה(לאחר שיפור חייבים מיד להפסיק). יש מספר אמצעים הנכללים במסגרת של היגיינת שינה שעל ידי יישומם תוכל לשפר את השינה שלך. החשוב מכולם הוא ליצור מסגרת קבועה של 6-7 שעות שינה, כל אחד בהתאם לאישיותו, למשל ללכת לישון ב-12.00 בלילה ולקום בשעה 7.00. חשוב מאד להקפיד על מנוחה של לא יותר מ-20 דקות בצהריים. אלו אגב ההמלצות החדשות שצ.ה.ל עומד לאמץ לאחר שנים של משמעת שינה שלמעשה פגעה בבריאותם של החיילים. נוסף על כך הרץ חיפוש בגוגל בנושא היגיינת שינה כדי לרכוש משם הרגלי שינה נכונים. בקשר לויטמין B-12 בקש מרשם מרופא המשפחה. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ אבחון וטיפול רפואי.
שלום לך, לפעמים קורה לי שכשאני מתעורר באמצע הילה (לשירותים, לשתות...) ואז מנסה להרדם שוב, אני מתקשה להירדם מהסיבה הבאה: אני עוצם עינים ומנסה להיכנס לMOOD של שינה שוב אבל מתקשה כי אני מרגיש מן תחושה מוזרה שהיא (קשה לי להסביר אותה אז אנסה ואקווה שתבין למה אני מתכוון)- אני מרגיש כאילו שיש לי נמלים שהולכים לי בתוך זרם הדם, או שיותר נכון לומר שאני אילו מרגיש את הדם זורם בורידים/בעורקים וזה מפריע לי לישון כי זה מן תחושה מציקה ולא נעימה. ממש ממש מקווה שאני מובן. זה קורה לי רק בשעת לילה . לפעמים אני יכול לחוש זאת רק בצד אחד של הגוף (ברגל וביד) ולפעמים בשני הצדדים. מה זה יכול להיות ומה הפיתרון? אציין שזה לא קורה כל לילה אבל כשזה קורה זה מתיק נורא. תודה לך.
צח שלום. הסיטואציה שאתה מתאר מתאימה לתגובת חרדה ללחץ נפשי בו אתה נתון. ישנן דרכים שונות להתמודד עם זה ועליך לפנות לטיפול מקצועי בתחום זה. יחד עם זאת יתכן שבעזרת שיפור בהיגיינת השינה תוכל להקל על מצבך. למשל הפסק לשתות כשלוש ארבע שעות לפני השינה כדי שלא תצטרך ללכת לשירותים. כדאי להפסיק לשתות קפה החל משעות הצהריים. כדאי להפסיק לראות טלוויזיה כשעה וחצי לפני השינה וכו'. הרץ בגוגל חיפוש בנושא "היגיינת שינה" ותוכל למצוא הרבה עצות שיכולות לעזור לך ללכת לישון בזמן להירדם ולשמור על שינה רצופה. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ, איבחון וטיפול רפואי
לא בטוחה שהגעתי למקום הנכון אבל אשמח בכל זאת לחוות דעת - שמתי לב לתופעה שקוראת לי והיא שאם אני ישנה שנת צהריים (של חצי שעה 45 דקות) אז כשאני מתעוררת אני מרגישה תחושה ממש מגעילה. כאילו מן תחושה של סמרטוט (אם אני ברורה). הרגשה שאני עייפה מהסוג שכאילו שאין לי חשק לעשות כלום חוץ מלהתחפר בתוך עצמי, ואני מרגישה גם שהדופק שלי ממש מהיר לכמה דקות, ועוד דבר ששמתי לב אליו וזה שאם אני לבד בבית (למשל) אז בתחושה הרגשית אני מרגישה מאין עצבות גדולה , מן תחושה של התקף חרדה קטן ואז אני ממהרת לעשות משהו, להתעסק במשהו, ואפילו במקרים קיצוניים מחפשת לצאת מחוץ לבית כדי לנשום אוויר, לראות אנשים ואז התחושה נעלמת. כמובן שכל הסימפטומים האלו קורים לכמה דקות (רבע שעה גג). אבל לא ברור לי למה אני חווה את כל אלו ככה לפעמים אני מחזיקה את עצמי לא להרדם ולנמנם צהריים כדי שאלו לא יופיעו. אני בת 29, בריאה, והכל טוב איתי. תודה.
לחני שלום. לדעתי כדי שהמצב אותו את מתארת לא יתרחש עליך להקפיד לא להכנס למצב של שינה בצהריים. נסי לנמנם (לא לישון) רק 20 דקות ואפשר להעזר בשעון מעורר מדויק (למשל בסמרטפון). הנמנום יתן לך את האנרגיות הנחוצות להמשך היום ולא תגיעי למצב של התחושות הלא נעימות שנוצרות אצלך לאחר השינה. כן רצוי לדעתי, כדי לשפר את הרגשתך לנצל את 20 הדקות הללו לתרגילי נשימה- מדיטציה. יש הרבה מחקרים המאשרים שיפור של הרבה תפקודים לאחר תרגילי נשימה. הריצי בגוגל חיפוש בנושא "תרגילי נשימה" ותקבלי המון חומר בקשר לכך. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ, אבחון וטיפול רפואי.
1.אז ככה, הגוף שלי התרגל להירדם בבקרים(כלומר להיות ער בערבים ובלילה) ניסיתי להחזיר את הגוף למצב טבעי שבו הוא יירדם בלילה בעזרת שני דרכים : א. לקיחת כדור נירוסין 10 מ"ג,ומה שקרה בפועל זה שבאותו לילה נרדמתי אבל רק ל5.5 שעות ואז נאלצתי להשלים את השעות שינה(2.5 - 3 שעות שינה נוספות בערב) ואז שוב לחזור למעגל שאני נרדם רק ב5-6 בבוקר. או שבפעם אחרת כן הצלחתי להירדם בעזרת הכדור ל8 שעות,אבל כשהגיע הלילה הייתי אמנם עייף אבל הגוף לא הצליח להירדם בלילה בלי הכדור ונירדם רק בבוקר. לכן המסקנה שלי מהכדור זה שהוא מתאים רק לאירועים חד פעמיים שאני צריך לקום מוקדם בבוקר ובלי הכדור אני לא אצליח להרדם בגלל השעון הביולוגי או לחצים. ב. ניסיתי להרגיל את הגוף בלי כדור : כלומר במקום לישון בשעה 6 בבוקר כמו שאני רגיל, שרדתי ער עד שעה 10 בערב. התוצאה הייתה כמו בתוצאה עם הכדור, קמתי אחרי 5 שעות ואז נאלצתי להשלים את השעות בבוקר ושוב חזרתי למעגל הקסמים של להיות ער בלילה. האם יש לבעיה פיתרון?
שמוליק שלום. מתיאור דבריך עולה שאתה סובל משעון ביולוגי מוסט. אתה הופך יום ללילה וכתוצאה מכך כל תהליך השינה שלך שובש. ניתן להעזר בכדורי שינה לזמן קצוב כדי להקל על מצבך, אך הבעיה היסודית לא תפתר. לשם כך עליך להכניס את עצמך למשטר מאד מאד קפדני של שעות העירנות והשינה כדי לסדר את השעון הביולוגי. במצבך רצוי לעשות הפסקת נמנום בלבד(לא לישון) של 20 דקות בצהרים. בלילה לנסות בכל הכוח להיות ער למשל עד 24.00 במידה ואתה מתכונן לקום ב-7.00 בבוקר. מנסיוני אני יודע עד כמה זה קשה אך הכרחי. נסה להעביר את הזמן בשמיעת מוסיקה שיחות וכו' ולהפסיק צפייה בטלוויזיה כשעה לפני השינה. כן רצוי שתכנס לאינטרנט לפורומים בנושא היגיינת שינה וגם עשה חיפוש בנושא זה בגוגל ונסה ליישם את ההמלצות. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ איבחון וטיפול רפואי.
אני בת 45 עם עודף משקל. בזמן האחרון למרות שהצלחתי להוריד חלק ממשקלי אני מרגישה עייפות רבה במשך היום וכן קושי רב להירדם. כאשר אני ישנה כל רעש קטן מפריע לי וכשאני נרדמת אני מתעוררת ללא סיבה ולפעמים גם מרעש קטן או הדלקת אור. התחלתי להשתמש בטכניקות להרפיה ומדיטציה אך זה כמעט לא עוזר. אני מרגישה שדווקא ההתעסקות הבלתי פוסקת בבעיות השינה מחמירה את מצבי ומקשה עלי את ההרדמות. מה אתה מייעץ לי לעשות כדי לשפר את השינה שלי שבעבר הייתה נפלאה?
ציינת את בעיית עודף המשקל שלך ונראה שהיא הגורם העיקרי לבעיית השינה שלך. כמובן שעליך לבקש מרופא המשפחה הפניה למעבדת שינה כדי לאשר הבחנה זו. עודף משקל עלול לגרום להיצרות מעברי הנשימה העליונים באזור האף והפה. היצרות זו גורמת לנחירות ולתופעה של דום נשימה בשינה. אם אבחנות אלו יתבררו כנכונות יש לשקול התערבות פולשנית, התקן דנטאלי או Cpap. כן יש ללמוד לישון על הצד או על הבטן דבר המקטין את עוצמת הנחירות. את כל הדברים האלה יש לעשות בהתייעצות עם רופא א.א.ג. נראה לי גם שנכנסת למעגל הפרעת שינה שניתן לשפרו, מעבר לדברים שנאמרו קודם, על ידי טיפול קוגניטיבי. בסוף כדאי לציין שירידה משמעותית במשקל יכולה לשפר בהרבה את השינה שלך.
אני בן 35 בד''כ בריא וספורטאי. בחודשים האחרונים אני סובל קשות מחוסר יכולת להרדם ואם אני נרדם אני מתעורר כעבור כשעה וחצי ומתקשה להרדם שוב. כתוצאה מכך אני קם בבוקר על צד שמאל. התפקוד שלי בעבודה נפגע וגם כדורי השינה שאני לוקח בעצת רופא המשפחה עוזרים רק באופן חלקי. אני גם חושש מהתמכרות לכדורי שינה. איך ניתן לצאת ממצב זה?
המצב בו אתה נמצא לא פשוט ודורש נקיטת צעדים משמעותיים כדי לצאת ממעגל חוסר השינה בו אתה מצוי. יתכן שהייתה לך טראומה כמו תאונה, פרידה מבת זוג וכו'. יש לברר עם רופא המשפחה הפניה למומחה לשינה ולמעבדת שינה כדי למצוא סיבות לבעיית חוסר השינה שלך. בטווח המיידי מנסיוני ניתן להתגבר על התופעה שתיארת ע''י טיפול קוגניטיבי שמאפשר בתוך זמן קצר מאד לצאת ממעגל חוסר השינה. יש לפנות למטפל מנוסה בתחום זה. בד בבד עם השתפרות בתהליך השינה ניתן בפקוח רפואי להפסיק בהדרגה את נטילת כדורי השינה.
אני מודה לך מאד על תשובתך ברצוני לקבל מידע מפורט יותר על טיפול קוגניטיבי וכן למי כדאי לפנות? בתודה רון