פזילה מתחלפת אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/05/2024 | 19:51 | מאת: אלה

הבן שלי בן שנה ויש לו אזוטרופיה, פזילה פנימה בשתי העיניים או אחת מהן (מחליף בין העיניים כתלות בצד שאליו מסתכל). הראייה תקינה. רופא עיניים אמר לנו שבגלל שמחליף בין העיניים לא תתפתח עין עצלה ולכן כרגע לא ננתח ונחכה לגיל שבו יש שיתוף פעולה מצד הילד ואז ננתח. קראתי שדווקא יש רופאים בארץ ובחו"ל שכן ממליצים לנתח כמה שיותר מוקדם ועכשיו אני בהתלבטות. אשמח לשמוע מה נהוג יותר או לפחות מה הסיבות להעדיף גיל צעיר או מסוגר יותר לצורל ניתוח. תודה

ניתוח של פזילה איזוטרופית מוקדמת לרוב מתבצע סביב גיל שנה. אפשר לנתח בגיל מוקדם יותר. אחד החסמים לניתוח מוקדם הוא קושי בביצוע מדידות מדוייקות בגילאים מאד צעירים. אם התינוק משתף פעולה ויש מדידות מדוייקות ויציבות - אין מניעה להקדים את הניתוח במס חודשים. רופאים מעטים מנתחים בגילאי חצי שנה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה