משקפיים בשביל פזילה אם כדאי?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/06/2024 | 13:55 | מאת: אלון

ילדה בת 6.7 שנים היתה במעקב פזילה כלפי חוץ.נולדה פגה 29 משקל 1440. הורדנו סגירות בהדרגה. מרץ 2023 עברה הסרת גידול ברמב"ם עברה שיקום בבית לוינשטיין.ויש שאנט עשינו בדיקה לפני חודשים אורתופדית חושבת שלא צריך משקפים לפזילה שקצת מגביל אותה רואה פחות טוב. בבדיקה אצל הרופא אומר רואה 6/7 בשתי העיניים .הרופא אומר עם המשקפים 1.00.רואה יותר טוב.נתן לה משקפים בשביל פזילה 3 חודשים re+1.25 le+1.25 השאלה האם זה יכול לעזור לתיקון הפזילה?. האם המשקפים לא יפריעו ללמידה הילדה עולה לכיתה א.? והכי חשוב האם אחרי שלושה חודשים ואין תיקון לפזילה. האם המשקפים יכולים לגרום בזמן שהיתה איתם לפגיעה בריאה? מה דעתכם? האם כדאי לפני שעושים משקפים לעשות עוד חוות דעת.ואצל מי ואיפה?תודה

משקפים עם תיקון של + לא עוזרים לתיקון פזילה החוצה (אקזוטרופיה) אלא לתיקן פזילה פנימה. לעיתים הם דרושים לשיפור הראיה ולא צפויים לגרום לנזק. אם מעוניינים בעוד חוות דעת כדאי לבדוק לגבי רופאים מומחים בתחום עיניים ילדים באיזור המגורים שלכם/ במרפאות חוץ בבית החולים (ברמבם למשל יש מרפאת עיניים ילדים מצויינת) .

02/06/2024 | 16:24 | מאת: אלון

תודה ד"ר דפנה המשך לשאלה אמרו שאם 3 חודשים המשקפיים לא יעזרו לתיקון הפזילה.אז יורדו את המשקפים. זה אפשרי האם הילדה לא מתרגלת למשקפיים. מה ההשלכות אם לא מרכבים משקפיים.אם במצב שלה זה הכרחי.

02/06/2024 | 16:27 | מאת: אלון

האם אפשרי דרך אחרת ? האם אפשרי עם סגירת עיניים רטיעות לעשות

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה