רוחק ראייה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/07/2024 | 13:59 | מאת: רוחק ראיה

שלום, ילד בן 2.3 אובחן עם רוחק ראיה +5 נתנו מרשם למשקפיים +3 וצילינדר -1 ונאמר להרכיב מהבוקר עד הערב. האם המשפקיים לרוחק ראיה משפיעות על ראיה מרחוק? הילד רואה טוב מרחוק .אחרת מה הטעם להרכיב משקפיים לרוחק ראיה בשביל לראות מקרוב אם מרחוק הילד יראה מטושטש בהם האם יש צורך בעדשה מיוחדת לא ברור לי איך זה מתקיים אשמח למענה

רוחק ראיה שמתואר הוא גבוה מהתקין. ילדים עם רוחק ראיה כזה עשויים לסבול מפזילה מרוב מאמץ ראייתי או עיניים עצלות- אם הם לא מתאמצים מספיק ורואים מטושטש חלקים מהזמן. המשקפיים לא יטשטשו את הראיה אלא יאפשרו לילד לראות היטב בלי מאמץ שהוא גבוה מדי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה